Ingrediente:
Pentru blat:
2 oua
2 albusuri
3 galbenusuri
100 gr zahar +1 lingura
1 lingurita extract de vanilie
30 gr faina pentru prajituri, cernuta
3 linguri amidon de porumb
Pentru crema:
230 gr unt
360 gr zahar pudra
3-4 linguri bombonele rosii si verzi
1 lingurita extract de vanilie
1-3 lingurite smantana
Pentru decorare:
bombonele rosii si verzi
cateva patratele de ciocolata alba
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
2. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament.
3. Mixeaza 2 oua, 3 galbenusuri, esenta de vanilie si 110 gr zahar. E nevoie sa mixezi vreo 5 minute.
4. Adauga in compozitie faina si amidonul in ploaie. Omogenizeaza usor, cu ajutorul unei spatule.
5. In alt bol, foarte bine sters, pune cele 2 albusuri si lingura de zahar. Mixeaza la viteza medie.
6. Dupa ce se formeaza spuma, pune albusurile peste mixul cu galbenusuri si faina. Omogenizeaza.
7. Transfera compozitia in tava, intinde-o uniform si bag-o in cuptor pentru 6-7 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
8. Imediat ce scoti tava din cuptor, presara zahar pudra peste blat si rastoarna-l usor pe un prosop curat. Indeparteaza hartia pergament, presara iarasi zahar pudra si ruleaza prosopul.
Crema pentru rulada de Craciun cu aroma de vanilie:
9. Mixeaza untul la viteza medie, cam 2-3 minute.
10. Micsoreaza viteza mixerului si adauga, treptat, zaharul. Creste iarasi intensitatea mixarii.
11. Dupa 2-3 minute de mixare, pune smantana (ai grija sa pui cate putina, ca sa verifici consistenta).
12. Adauga bombonelele si esenta de vanilie.
Asamblare rulada de Craciun cu aroma de vanilie:
13. Desfa blatul si intinde umplutura pe el. Ai grija sa o intinzi cat mai uniform.
14. Ruleaza din nou si baga in frigider pentru cateva ore.
15. Topeste ciocolata alba la bain-marie, scoate rulada, acoper-o cu ciocolata topita si presara bombonelele.
Pofta buna!
Sursa: Bensan