Ingrediente:
dovlecei – 500 gr
oua – 4 buc.
prosciutto cotto (sunca) – 10 felioare
philadelphia, robiola sau alt cascaval moale – 250 gr
cascaval ras parmezan sau orice cascaval dur – 4 linguri
sare, piper
Mod de preparare:
Spalam dovleceii, ii uscam si ii radem, dupa care ii saram si ii lasam sa elimine lichidul pentru 20 min.
Intre timp batem ouale, saram, piparam si amestecam cu cascavalul ras.
Scurgem dovleceii cu mainile de lichidul in exces si ii amestecam cu ouale batute.
Luam tava de cuptor, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta, repartizand-o uniform pe toata suprafata. Dam la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 20 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca direct pe tava.
Dupa care ungem „blatul” obtinut cu cascavalul moale si distribuim felioarele de sunca.
Rulam cu ajutorul hartiei de copt, invelim ruloul obtinut in folie alimentara si punem in frigider pentru cel putin 2 ore.
Pofta buna !
Sursa blog cu sare si pipe