Una dintre combinatiile castigatoare este zmeura cu mascarpone. Atat de bine se completeaza una cu alta incat reusita desertului cu zmeura este asigurata. Aici este vorba si de consistenta acestei combinatii, rezultand o umplutura cremoasa , dulce acrisoara si de o culoare irezistibila.
Rulada este prajitura care se face foarte rapid si suporta tot felul de umpluturi in functie de sezon si context.
Ingrediente:
pentru blat:
- 3 oua
- 90 g zahar
- 90g faina
- 250g mascarpone
- 300g zmeura
- 50g zahar pudra
- 100 gr ciocolata si
- 4 linguri smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Pentru foaia de rulada pregatim o foaie simpla de pandispan.
Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.
Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un strop de sare pana compozitia isi dubleaza volumul si capata o culoare albicioasa. Adaugam apoi cate putin faina, amestecand usor cu o paleta, nu cu mixerul.
Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se niveleaza astfel incat sa fie distribuita uniform.
Foaia de rulada se coace foarte repede, in circa10-13 minute. Aveti grija sa nu se arda marginile foii.
Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racorit cateva minute, apoi calduta se ruleaza cu tot cu hartia de copt . Se pastreaza asa pana cand punem umplutura.
Crema de zmeura cu mascarpone se face foarte repede. Amestecati usor mascarponele cu zaharul pudra si apoi adaugati zmeura proaspata. Daca folositi zmeura congelata aveti grija sa o scurgeti bine.
Se obtine astfel o umplutura rozalie , fina si parfumata.
Foaia de pandispan se se desface usor de pe hartia de copt, se intinde umplutura pe toata suprafata si se ruleaza strans.
Invelim rulada in folie de aluminiu si o bagam la frigider pana se solidifica complet, timp de aproximativ 2 ore.
Dupa ce au trecut cele doua ore se taie ciocolata in bucatele si se pune intr-un bol, impreuna cu smantana pentru frisca.
Se baga bolul in cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde. In acest timp ciocolata se va topi complet, iar glazura obtinuta se va turna peste rulada.
Se adauga restul de zmeura deasupra.
Rulada poate ramane simpla sau se poate decora. Eu am folosit ciocolata si boabe de zmeura.
Rulada cu zmeura si mascarpone se poate manca imediat. Se pastreaza la frigider si se serveste taiata felii. La servire putem adauga si o lingura de inghetata, mai ales daca e cald afara.
Pofta buna!