Deși slănina pare a fi un aperitiv banal, venim să vă dovedim contrariul. Aceasta poate fi pregătită într-un mod mai puțin obișnuit, obținându-se o adevărată capodoperă culinară. Vă prezentăm rețea unei rulade originale din slănină, cu morcov și carne tocată. Fiartă cu coji de ceapă, aceasta se obține deosebit de apetisantă. Surprindeți-vă oaspeții cu un aperitiv original.
Ingrediente:
-1 kg de slănină (cu grosimea de cel mult 2 cm)
-5-6 căței de usturoi
-1 morcov
-250-300 g de carne tocată
-coji de ceapă
-sare
-piper negru măcinat
-boia de ardei
Mod de preparare:
1. Spălați slănina și așezați-o pe un prosop de hârtie. Uscați-o puțin.
2. Întindeți slănina pe suprafața de lucru și presărați-o cu condimente după gust.
3. Curățați și presați usturoiul (sau tăiați-l felii). Ungeți slănina cu usturoi.
4. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoare. Acoperiți slănina cu un strat uniform de morcov ras, apoi cu carne tocată. Rulați slănina, cât mai strâns și legați-o cu o ață.
5. Turnați apă într-o cratiță. Adăugați cojile de ceapă (o mână) și sarea (1 lingură de sare pentru 1 l de apă). Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere.
6. Așezați rulada în cratița cu apă clocotită și fierbeți-o. Timpul de fierbere depinde de mărimea ruladei – o ruladă de 500 g se fierbe timp de 40 de minute.
7. Scoateți rulada din cratiță și treceți-o sub un jet de apă rece. Lăsați-o să se răcească.
8. Dați rulada la frigider pentru 8-10 ore. Îndepărtați ața și tăiați rulada felii de mărimea dorită.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul