Placinte si Rulade

Rulada „Girafa” cu ciocolata si banane. Deosebita!

 

 

 

 

Pana si adultii vor ramane fascinati de aceasta rulada cu model de girafa cu ciocolata si banane. Este delicioasa, dar mai mult decat atat, arata deosebit. Merge de minune la o petrecere de copii, insa nimic nu spune ca adultii nu o pot savura la fel de incantati!

Ingrediente:

pentru umplutura

-50 g ciocolata
-200 ml smantana pentru frisca
-2-3 linguri zahar pudra
-1 lingura suc de lamaie
-200 g mascarpone
-2 banane bine coapte

pentru modelul alb

-1 albus
-1 lingura zahar
-30 g unt
-40 g faina
-1 lingurita de lapte (nu obligatoriu!)

pentru aluat

-2 linguri cacao
-3 oua
-80 g zahar
-50 g faina
-50 g amidon
-1/2 lingurita praf de copt

 

Mod de preparare:

Prepararea modelului de girafa
Pregateste o foaie de copt pe care desenezi un model de zebra, folosind un pix.
Bate albusul cu toate celelalte ingrediente pana obtii un aluat gros. Daca aluatul nu curge dens de pe lingura cu care amesteci, adauga foarte putin lapte si amesteca.
Intoarce foaia de copt cu zona desenata in jos intr-o tava, toarna compozitia intr-un pos si urmeaza conturul modelului pe care l-ai desenat. Da tava la cuptor pentru 3-4 minute la 170 de grade, suficient cat sa se intareasca modelul si sa nu se imbine cu restul aluatului.

Prepararea aluatului

Bate ouale cu zaharul pentru 6-7 minute la viteza mare. Cerne cacaua, amidonul, faina si praful de copt in compozitie, apoi incorporeaz-o cu un tel sau spatula pana la omogenizare.
Intinde si niveleaza compozitia cu cacao deasupra modelului din tava. Da-o la cuptor pentru 10-15 minute la 180 grade, in functie de cuptor.
Intoarce blatul de rulada pe o alta foaie de copt, eliminand-o pe cea cu modelul. In locul foii de copt de pe partea cu model intinde un prosop de bucatarie umezit si curat, ce nu lasa scame.
Intoarce iar blatul de rulada, incat prosopul sa fie in jos, si ruleaza blatul.

Prepararea cremei de umplutura

Bate mascarpone cu smantana pentru frisca, zeama de lamaie si zaharul pudra. Incorporeaza bucatele de ciocolata mici, taiate de cutit, sau chipsuri de ciocolata.

Asamblarea ruladei girafa cu ciocolata si banane
Intinde crema pe blat, lasand un cm de jur imprejur neacoperit cu crema. In capatul din care incepi sa rulezi asaza bucati de banana aliniate, incat sa pice in centrul ruladei dupa taiere.
Ruleaza rulada si da-o la frigider pentru minim 1-2 ore inainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Sursa : femina.hu Vreau DOUA Portii