Ingrediente:
aluat:
albus de ou – 200 g sau 6 buc
zahar – 300 g
amidon de porumb – 2 linguri
suc de lamaie – 1 lingura
sare – 1 praf
Pentru crema:
smantana pentru frisca 33– 35% – 250 g
mascarpone sau branza de vaci – 250 g
zahar pudra – 25 g
capsuni proaspete sau alte fructe preferate – 300 g
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 150 °C si tapetati cu hartie de copt o tava de 30×40 cm.
Apoi spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri.
Se toarna albusurile intr-un castron si se adauga un praf de sare.
Bateti-le la viteza medie pana se formeaza varfuri.
Apoi adaugati zaharul si bateti la viteza mare pana cand zaharul este complet dizolvat si se formeaza o zapada tare lucioasa.
Adaugati amidonul de porumb cernut si sucul de lamaie in albusurile batute si amestecati-le usor.
Se transfera apoi pe o tava de copt si se intinde uniform pe toata suprafata.
Pune tava in cuptorul preincalzit si coaceti 40-45 de minute sau pana devine usor auriu si uscat la suprafata.
Nu deschideti cuptorul in timpul coacerii.
Scoateti blatul din cuptor, rasturnati-l pe o farfurie tapetata cu hartie de copt, indepartati hartia de copt de pe el si lasati-l sa se raceasca complet.
Transferati mascarpone intr-un bol, acoperiti-l cu frisca si turnati zahar.
Apoi bateti amestecul pana obtineti o crema neteda.
Spalati capsunile, indepartati tulpinile si taiati-le in bucati.
Intindem trei sferturi din crema pe blat si asezam capsunile tocate pe el.
Puneti cateva dintre capsuni deoparte pentru decorul final.
Rulati rulada cu ajutorul hartiei de copt.
Transferati restul de crema intr-o punga de patiserie cu varf decorativ si puneti crema pe toata lungimea ruladei.
Transferati rulada la frigider si lasati-o sa se intareasca timp de 1 ora.
Scoateti apoi si ornati-l cu capsunile ramase si frunze de menta proaspata.
Taiati rulada finita si o puteti servi imediat.
Pofta buna!