Ingrediente:
aluat:
albus de ou – 200 g sau 6 buc
zahar – 300 g
amidon de porumb – 2 linguri
suc de lamaie – 1 lingura
sare – 1 praf
crema:
smantana pentru frisca 33– 35% – 250 g
mascarpone sau branza de vaci – 250 g
zahar pudra – 25 g
capsuni proaspete sau alte fructe preferate – 300 g
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul din timp si punem hartie de copt pe o tava. Batem albusurile cu mixerul, adaugam apa de trandafir, otetul si amidonul.
Putin cate putin, mixand, adaugam zaharul pana cand albusurile devin tari incat compozitia sa nu se verse cand intoarcem bolul cu gura in jos.
Asezam compozitia in tava si o dam la cuptor (cca. 20 minute) pana cand suprafata capata nuanta maronie.
Dupa aceea o lasam la racit in tava 5-6 minute. O rasturnam pe o hartie de copt noua iar pe cea veche o dam la o parte.
La final, batem frisca cu zaharul si apa de trandafiri si o intindem peste rulada, care incepand de acum va capata infatisarea ispititoare.
Presaram fructele preferate si cu ajutorul hartiei de copt rulam. Se da la frigider 2-4 ore si, in sfarsit, este gata de servire!
Scoateti apoi si ornati-l cu capsunile ramase si frunze de menta proaspata.
Pofta buna!