Placinte si Rulade

Rulada Pavlova cu mascarpone si capsuni – Speciala,delicioasa pentru o ocazie fericita in familie

 

 

Rulada Pavlova cu mascarpone si capsuni –  Speciala,delicioasa pentru o ocazie fericita in familie

 

Ingrediente:

aluat:  

albus de ou – 200 g sau 6 buc

zahar – 300 g

amidon de porumb – 2 linguri

suc de lamaie – 1 lingura

sare – 1 praf

crema:

smantana pentru frisca 33–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 35% – 250 g

mascarpone sau branza de vaci – 250 g

zahar pudra – 25 g

capsuni proaspete sau alte fructe preferate – 300 g

 

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul din timp si punem hartie de copt pe o tava. Batem albusurile cu mixerul, adaugam apa de trandafir, otetul si amidonul.

pasul 2

Putin cate putin, mixand, adaugam zaharul pana cand albusurile devin tari incat compozitia sa nu se verse cand intoarcem bolul cu gura in jos.

Asezam compozitia in tava si o dam la cuptor (cca. 20 minute) pana cand suprafata capata nuanta maronie.

pasul 3

Dupa aceea o lasam la racit in tava 5-6 minute. O rasturnam pe o hartie de copt noua iar pe cea veche o dam la o parte.

pasul 5

La final, batem frisca cu zaharul si apa de trandafiri si o intindem peste rulada, care incepand de acum va capata infatisarea ispititoare.

pasul 6

Presaram fructele preferate si cu ajutorul hartiei de copt rulam. Se da la frigider 2-4 ore si, in sfarsit, este gata de servire!

pasul 7

Scoateti apoi si ornati-l cu capsunile ramase si frunze de menta proaspata.

pasul 9

Pofta buna!

 

Sursa