Ruladă specială de sărbătoare, făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată si mascarpone si cocos
Ingrediente:
30 g cacao + 70 ml apă clocotită
10 albusuri
un praf de sare
5 g esenta de vanilie,
70 g zahăr
10 gălbenușuri de ou
130 g zahăr
100 ml lapte
100 ml ulei vegetal
200 g făină universală
6 g praf de copt
Crema:
80 g ciocolata neagra topita + 30 ml frisca 33% grasime
400 g mascarpone sau crema de branza
3 g esenta de vanilie,
40 g zahăr pudră
60 ml frisca pentru frisca 33% grasime
Glazură:
50 g ciocolată cu lapte topită
1 lingurita ulei vegetal
Decor:
20 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Mai întâi, turnați cacao într-un recipient și turnați apă clocotită – amestecați bine.
2. Aluat în două culori: Turnați albușurile într-un castron mare, adăugați un praf de sare, vanilie și zahăr – bateți până la o spumă albă pufoasă.3. Turnați gălbenușurile într-un castron mare – bateți și în timp ce amestecați, adăugați treptat zahărul, laptele și uleiul.Apoi adăugați în amestec făina universală cernută cu praf de copt – amestecați bine și adăugați treptat spuma de albușuri.Se amestecă bine cu o spatulă și aluatul este gata!4. Împărțiți aluatul rezultat în 2 părți egale. Se toarnă prima parte din aluat pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, se întinde frumos și se netezește.Turnați amestecul de ciocolată pregătit anterior în a doua parte a aluatului – amestecați și veți obține un aluat de ciocolată.5. Apoi, cu ajutorul unei călițe, turnați aluatul de ciocolată rezultat pe aluatul obișnuit de pe pergament și modelați modelele.6. Coacem in cuptorul preincalzit 15-20 minute la 180°C pana se rumenesc. Dupa copt, lasam aluatul sa se raceasca si apoi taiem marginile.7. Turnați smântână 33% grăsime în vasul cu ciocolată neagră topită – amestecați.8. Cremă: într-un castron mare se pune crema mascarpone sau cremă de brânză, se presară vanilie, zahăr pudră și se adaugă smântână pentru frișcă 33% grăsime – se bate bine până devine spumoasă.Turnati apoi amestecul de ciocolata in spuma batuta – bateti in continuare pana devine pufoasa si apoi amestecati cu o spatula.9. Apoi, folosind a doua bucată de hartie de copt, îndoiți aluatul pe partea opusă și îndepărtați hartia de pe aluat. Rulați cu hartie de copt nou într-un rulou și puneți la frigider pentru 1 oră.10. După 1 oră, scoateți aluatul din frigider și umpleți-l cu crema pregătită într-o pungă de decor. Se rulează din nou și se dă la frigider pentru 4-5 ore.11. Glazura: Turnati ulei in vasul cu ciocolata topita si glazura este gata!12. Se toarnă glazura rezultată peste suprafața ruladei și la final se decorează cu fulgi de cocos.13. Servește rulada de cocos de Crăciun din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone cu dragoste, gust deosebit și grație.