Placinte si Rulade

Ruladă specială de sărbătoare, făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată si mascarpone si cocos

 

 

Ruladă specială de sărbătoare, făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată si mascarpone si cocos

 

Ingrediente: 

  • 30 g cacao + 70 ml apă clocotită
  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 g esenta de vanilie,
  • 70 g zahăr
  • 10 gălbenușuri de ou
  • 130 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei vegetal
  • 200 g făină universală
  • 6 g praf de copt

Crema:

  • 80 g ciocolata neagra topita + 30 ml frisca 33% grasime
  • 400 g mascarpone sau crema de branza
  • 3 g  esenta de vanilie,
  • 40 g zahăr pudră
  • 60 ml frisca pentru frisca 33% grasime

Glazură:

  • 50 g ciocolată cu lapte topită
  • 1 lingurita ulei vegetal

Decor:

  • 20 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare: 

1. Mai întâi, turnați cacao într-un recipient și turnați apă clocotită – amestecați bine.

Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
2. Aluat în două culori: Turnați albușurile într-un castron mare, adăugați un praf de sare, vanilie și zahăr – bateți până la o spumă albă pufoasă.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
3. Turnați gălbenușurile într-un castron mare – bateți și în timp ce amestecați, adăugați treptat zahărul, laptele și uleiul.
Apoi adăugați în amestec făina universală cernută cu praf de copt – amestecați bine și adăugați treptat spuma de albușuri.
Se amestecă bine cu o spatulă și aluatul este gata!
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
4. Împărțiți aluatul rezultat în 2 părți egale. Se toarnă prima parte din aluat pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, se întinde frumos și se netezește.
Turnați amestecul de ciocolată pregătit anterior în a doua parte a aluatului – amestecați și veți obține un aluat de ciocolată.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
5. Apoi, cu ajutorul unei călițe, turnați aluatul de ciocolată rezultat pe aluatul obișnuit de pe pergament și modelați modelele.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
6. Coacem in cuptorul preincalzit 15-20 minute la 180°C pana se rumenesc. Dupa copt, lasam aluatul sa se raceasca si apoi taiem marginile.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
7. Turnați smântână 33% grăsime în vasul cu ciocolată neagră topită – amestecați.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
8. Cremă: într-un castron mare se pune crema mascarpone sau cremă de brânză, se presară vanilie, zahăr pudră și se adaugă smântână pentru frișcă 33% grăsime – se bate bine până devine spumoasă.
Turnati apoi amestecul de ciocolata in spuma batuta – bateti in continuare pana devine pufoasa si apoi amestecati cu o spatula.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
9. Apoi, folosind a doua bucată de hartie de copt, îndoiți aluatul pe partea opusă și îndepărtați hartia de pe aluat. Rulați cu hartie de copt nou într-un rulou și puneți la frigider pentru 1 oră.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
10. După 1 oră, scoateți aluatul din frigider și umpleți-l cu crema pregătită într-o pungă de decor. Se rulează din nou și se dă la frigider pentru 4-5 ore.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
11. Glazura: Turnati ulei in vasul cu ciocolata topita si glazura este gata!
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
12. Se toarnă glazura rezultată peste suprafața ruladei și la final se decorează cu fulgi de cocos.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
13. Servește rulada de cocos de Crăciun din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone cu dragoste, gust deosebit și grație.
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone
Ruladă de cocos de Crăciun făcută din aluat bicolor cu cremă de ciocolată mascarpone

Pofta buna!

 

Sursa