Vă prezentăm o rețetă de rulouri delicioase din carne tocată, cu ciuperci. Acestea reprezintă un fel de mâncare cald deosebit de aromat și apetisant, ce poate fi servit cu garnitura preferată. Este cea mai bună alternativă pentru pârjoalele clasice. Experimentați cu ingredientele pentru umplutură (cașcaval, ardei gras sau alte legume preferate) și bucurați-vă de un deliciu original, ce va fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
-1.5 kg carne de vită
-4 cepe
-1.5 linguri de sare
-300 g de ciuperci champignon
-2 ouă
-6 căței de usturoi
-1 linguriță de piper negru măcinat
-1 linguriță de coriandru
-ulei vegetal
-unt
Mod de preparare:
1. Pregătiți umplutura: curățați și tocați mărunt o ceapă. Prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei, până se va înmuia.
2. Spălați și tocați mărunt ciupercile. Adăugați-le în tigaia cu ceapă și amestecați. Prăjiți până ciupercile vor fi gata. Spre sfârșitul prăjirii, potriviți cu sare și piper negru măcinat.
3. Aranjați umplutura într-un bol și lăsați-o să se răcească.
4. Dați carnea, ceapa curățată și usturoiul prin mașina de tocat. Potriviți cu sare și condimente.
5. Adăugați în vasul cu carne tocată ouăle și amestecați bine. Dacă carnea tocată este prea umedă, folosiți doar 1 ou. Împărțiți carnea tocată în porții (puțin mai mari decât pentru pârjoale).
6. Aranjați o porție de carne tocată pe folie alimentară. Întindeți carnea pe folie, formând o turtă subțire. Aranjați pe aceasta 2 linguri de umplutură. Rulați turta. Repetați procesul cu celelalte porții de carne.
7. Prăjiți rulourile obținute într-o tigaie cu ulei bine încins, până sunt gata. Aranjați-le într-o cratiță.
8. Turnați în cratiță 1/3 pahar de apă și untul, tăiat cuburi. Acoperiți cratița cu un capac. Puneți cratița la foc mic și gătiți rulourile timp de 30 de minute. Serviți-le fierbinți.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul