O rețetă deosebită din dovlecei pe care o iubesc foarte mult, pentru modul simplu de pregătire şi gustul fin. Pregătiți mai multe – cu siguranță oaspeții şi familia vor mai cere. Spor la gătit!
Ingrediente:
Pentru clătite:
Dovlecei – 0,5 bucată
Ouă – 1 bucată
Crupe de griş – 2 linguri
Făină – 2 linguri
Sare, piper – după gust
Pentru umplutură:
Carne tocată – 100 g
Ceapă – 2 bucăți
Ardei gras – 1 bucată
Ciuperci – 50 g
Deasemenea:
Maioneză – după gust
Cașcaval – după gust
Verdeață
Mod de preparare:
1. Se amestecă bine ingredientele pentru aluat şi se coc trei foi de clătite. Pentru a fi ușor rulate o parte se coace bine cealaltă nu.
2. Prăjim ceapa, ardeiul gras şi ciupercile. Împreună cu carnea tocată se ung foile de clătite cu umplutura primită.
3. Se fac rulouri, se pun pe tava de copt, deasupra se ung cu amestec de maioneză şi cașcaval. Se dau la cuptor şi se coc până sunt gata.
4. Se decorează cu verdeață.
Pofta buna!
Sursa: Krespy