Vă propunem să încercați și voi o rețetă de desert deosebit de delicios. Rulourile cu banane glazurate cu ciocolată sunt foarte populare în patiseriile din Ankara, cu siguranță nu ați mai mâncat niciodată. Combinația dintre blatul pufos, crema gingașă, banane și glazura de ciocolată fac acest desert divin. Să tot mănânci așa deliciu, merită neapărat să le încercați și voi.
Ingrediente:
pentru Blat
4 bucăți | Ouă |
2 g | Sare |
120 g | Zahăr |
50 ml | Apă fierbinte |
8 g | Zahăr vanilat |
7 g | Praf de copt |
120 g | Făină |
25 g | Cacao |
pentru Cremă
500 ml | Lapte |
140 g | Zahăr |
80 g | Amidon de porumb |
10 g | Zahăr vanilat |
2 bucăți | Gălbenușuri de ou |
80 g | Unt |
100 ml | Frișcă lichidă 33% |
210 g | Ciocolată cu lapte |
pentru Glazură
100 g | Unt |
130 g | Ciocolată neagră |
Mod de preparare:
- Într-un bol bateți albușurile cu sarea, până devin o spumă. Separat, într-un bol bateți gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până se dublează în volum. Adăugați apa fierbinte și mixați din nou. Separat într-un bol amestecați făina cu cacao și praful de copt.
- Adăugați amestecul de făină la compoziția de ouă și amestecați bine. La final adăugați albușurile bătute spumă și amestecați ușor cu mișcări lente.
- Puneți amestecul obținut într-o tavă cu dimensiunea (40×50 cm), tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 8 minute. Apoi scoateți blatul și lăsați-l 10 minute la răcit.
- Pregătiți cremă: într-un bol amestecați amidonul cu 200 ml de lapte. Turnați 300 ml de lapte într-o cratiță, adăugați frișca lichidă, zahărul, gălbenușurile, amestecul de amidon cu lapte, zahărul vanilat și amestecați. Gătiți la foc mic până se îngroașă și luați de pe foc.
- Adăugați untul moale, ciocolata și amestecați până se topește. Acoperiți crema cu folie de plastic și lăsați să se răcească complet.
- Asamblați prăjitura: peste blatul răcit distribuiți crema de ciocolată și la marginile blatului puneți câte un rând de banane. Tăiați blatul la mijloc și începeți să rulați de la margini spre centru, astfel veți obține 2 rulouri mari. Apoi tăiați fiecare rulou în 4 bucăți, astfel veți obține 8 mini rulouri.
- Preparați glazura: puneți într-un bol ciocolata neagră și untul cubulețe. Topiți la cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute (cu intervale de 5 secunde), până devine un amestec omogen.
- Puneți mini rulourile pe un suport de sârmă și turnați glazura de ciocolată peste ele. Apoi le decorați la dorință cu ciocolată topită. Dați la rece pentru minim 30 de minute, până se întărește glazura.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!