Rușii și moldovenii sunt topiți după ea, ceea ce nu ne miră! E o rețetă simplă, foarte ușor de pus în practică!
Ingrediente:
2 pahare de tăieţei,
10 ouă,
1 pahar de zahăr,
½ linguriţă de sare,
2 g de vanilină,
½ pahar de stafide,
3 linguri de unt,
2 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
Tăiţeii se fierb în apă nesărată cu adaos de ulei vegetal. Se strecoară. S
e opăresc stafidele, se topeşte untul. Se amestecă ouăle cu zahăr şi sare, se adăugă vanilina. Uniţi amestecul cu tăieţeii şi stafidele, amestecaţi.
Tava de copt sau tigaia cu margini înalte se unge cu unt, se toarnă masa.
Se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) şi se coace 10 minute la temperatura de 250 grade, 40 de minute la temperatura de 150 de grade.
Pofta buna!
Sursă: ratiune