Preparate fara carne

Să faci asta azi, maaamă ce bun este!

 

 

 

 

SUFLEU DE SPANAC

Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 35 min
Gata in: 40 min

 

Ingrediente: 

250 ml smântână pentru gătit
3 ouă
300 g spanac
200 g parmezan
2 linguri făină
sare, piper, nucșoară și boia după gust

 

Mod de preparare:

De obicei sufleurile sunt mai dificil de făcut. Din fericire, nu este cazul acestei rețete. Ieftină (mai ales în perioada încare piețele sunt pline de spanac proaspăt), rapidă, din ingrediente puține și extrem de accesibilă, chiar și celui mai nepriceput bucătar. Noi am folosit spanac înghețat.
Preîncălzește cuptorul și dezgheață spanacul.

Într-un bol mediu, bate smântâna și ouăle 2-3 minute sau până când fac spumă.
Adaugă, treptat și amestecând continuu, restul de ingrediente (în afară de jumătate din cantitatea de parmezan).
Toarnă amestecul în tavă, presară restul de parmezan pe deasupra și dă la cuptor timp de 30-35 de minute.

 

Sursa: Vreau DOUA Portii