Se prepara in 20 de minute din urmatoarele:
Ingrediente:
- 500 g biscuiti
- 500 g rahat
- 200 g margarina/unt
- 150 g lapte praf
- 100 g nuci
- 30 g stafide
- 50 g cacao
- 50 g zahar
- 3 lingurite ness
- 10 ml esenta de rom
- 1 plic de 20 g seminte de susan
Mod de preparare:
Puneti biscuitii intr-un castron, rupeti-i cu mainile in bucati, din ce in ce mai marunte, dand cu degetele prin biscuiti ca sa scoateti deasupra bucatile ramase mari pe care rupeti din nou pana se maruntesc toti biscuitii.
Puneti intr-o tigaie antiaderenta 30-40 ml apa si 200 g rahat taiat bucati mai mari. Cand incepe sa se inmoaie rahatul adaugati si margarina si amestecati pana se topeste.
Turnati aceasta compozitie peste biscuiti, adaugati nucile taiate marunt, rahatul ramas, taiat cubulete, stafidele, zaharul, esenta de rom, laptele praf, cacao si ness. Amestecati toate ingredientele.
Impartiti compozitia in 2 sau 3 parti, asezati pe o bucata de celofan cate o parte din compozitie si formati cu mainile umede cate un sul pe care il infasurati strans in celofan, apoi il impachetati in folie de aluminiu sau hartie. Dati salamul de biscuiti la rece. cel putin 3-4 ore, ca sa se lege bine. Cand despachetati prajitura, dati-o prin semintele de susan (sau prin pudra de cacao, mac, etc.).
Taiati felii de 10-15 mm grosime. A fost un deliciu, foarte buna. Nemaipomenita.
Pofta buna !
Sursa: Arta culinara cu Doina