Ingrediente:
– Un piept de pui fiert, afumat sau preparat la gratar;
– Una, doua cepe albe sau rosii;
– 3 cartofi mici, fierti in coaja;
– doi morcovi potriviti fierti in coaja;
– 2-3 oua fierte tari;
– 100-150 g cascaval;
– 100 g miez de nuca macinat;
– maioneza cat mai fluida, pentru a putea fi intinsa usor;
– cateva linguri de seminte de rodie si cateva jumatati de miez de nuca, pentru ornat.
Mod de preparare:
Aceasta salata, de altfel ca toate celelalte este foarte aspectuoasa datorita faptului ca toate ingredientele sunt asezate in straturi, dupa cum urmeaza:
1. Primul strat este format din ceapa taiata rondele si oparita pentru a i se anula iuteala. Daca nu ai probleme cu iuteala cepei, o poti folosi si cruda, dar taiata in rondele foarte subtiri.
2. Al doilea strat este format din cartofii fierti in coaja, curatati si taiati in cubulete marunte sau dati prin razatoare. Se preseaza usor cu o lingura si se unge cu un strat subtire de maioneza.
3. Al treilea strat este format din pieptul de pui taiat cubulete. Si acesta se preseaza si se unge cu putina maioneza.
4. Urmeaza stratul de miez de nuca macinata acoperit cu putina maioneza.
5. Acum este randul morcovului taiat cubulete sau dat prin razatoare. Din nou, maioneza.
6. La final se adauga un strat de oua fierte si date prin razatoare acoperit cu cascaval ras.
Se preseaza totul si se acopera cu un strat subtire de maioneza si apoi se orneaza cu semintele de rodie si cu jumatatile de miez de nuca.
Se serveste felii, ca un tort, lasand sa se vada straturile de ingrediente asezate succesiv. Eu voi prepara aceasta salata pentru Revelionul din acest an, dar sunt convinsa ca este foarte potrivita si pentru masa de Craciun.
Pofta buna!
Sursa :AICI