Salate

Salată cu cașcaval, varza rosie, maioneză și legume. Este o salata foarte gustoasa, colorata si plina de vitamine pe care o putem prepara tot timpul anului

 

 

Salată cu cașcaval, varza rosie, maioneză și legume. Este o salata foarte gustoasa, colorata si plina de vitamine pe care o putem prepara tot timpul anului

Ingrediente: 

– 1 varza rosie (1kg)
– 1 morcov mai mare
– 1 ardei kapia
– 1 ceapa rosie
– 350gr maioneza (sau o parte maioneza si o parte iaurt)
– 2 lingurite de zahar
– sare si piper dupa gust
– suc de lamaie sau otet dupa gust

-300 g cașcaval

-mărar pentru decor

 

Mod de preparare:

Varza o puteti taia cu cutitul sau o puteti da pe razatoarea mare. Eu prefer sa o dau pe razatoare pentru ca mi se pare mult mai usor.

Prin urmare, am curatat varza de frunzele mai urate, am spalat-o, am taiat-o in sferturi apoi am dat-o pe razatoarea mare.

Varza, in general, lasa destul de multa apa. Puteti presara varza cu putina sare, apoi o framanatati de cateva ori cu mana, o lasati sa se odihneasca cateva minute si o stoarceti.

Eu fac acest lucru doar cand toc varza cu cutitul pentru ca, aplicandu-i acest tratament, varza se mai si fragezeste. Cand o dau pe razatoare sar peste aceasta etapa pentru ca oricum noi terminam salata de varza inainte sa apuce sa lase apa.

Dupa ce am terminat cu varza, am curatat morcovul si l-am dat si pe el pe razatoarea mare. Procedăm la fel cu cașcavalul.

Am adaugat la salata de varza rosie ceapa rosie tocata marunt si ardeiul kapia taiat fasii micute.

Am asezonat cu sare si piper, am adaugat si zaharul si am amestecat. Am adaugat apoi si maioneza la salata de varza rosi si am amestecat bine.

Suc de lamaie am adaugat la sfarsit pentru ca si maioneza este acrisoara si, in acest fel, o pot potrivi mai bine. Deci la final decorăm cu maioneză și cașcaval.

Salata de vaza rosie cu maioneza merge foarte bine cu orice friptura simpla, la gratar sau la cuptor, si este foarte gustoasa si sanatoasa.

 

Poftă bună!

 

  Sursă