Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă, cu un aspect deosebit de festiv. Pregătită din cele mai simple ingrediente, este un aperitiv ce cu siguranță va fi în centrul atenției. Obțineți o salată apetisantă, ușoară și sățioasă în același timp. Surprindeți-vă oaspeții cu un aperitiv original și laudele nu vor întârzia să apară.
Ingrediente:
-400 g ficăței de pui
-120 g de morcov
-120 g de cartofi
-5 ouă
-120 g de ceapă
-270 g de ciuperci champignon
-mărar
-ulei vegetal
-maioneză
-sare
-piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Turnați apa într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Adăugați în cratiță puțină sare și ficățeii de pui. Fierbeți-i timp de 15 minute. Scoateți ficățeii de cratiță și lăsați-i să se răcească.
2. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-le să se răcească și curățați-le.
3. Fierbeți cartofii și morcovul. Lăsați legumele să se răcească, apoi curățați-le.
4. Curățați ceapa și tăiați-o bucăți cât mai subțiri. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, până va deveni semitransparentă.
5. Tăiați ciupercile bucăți mai mici și adăugați-le în tigaia cu ceapă. Amestecați și prăjiți timp de 5-7 minute. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați și lăsați să se răcească.
6. Dați ficățeii, cartofii și morcovul prin răzătoarea mică. Despărțiți albușurile de gălbenușuri și dați-le prin răzătoare (nu le amestecați). Spălați și tocați verdeața.
7. Amestecați ciupercile prăjite cu ficățeii rași.
8. Aranjați salata în straturi, precum urmează: morcovul, ficățeii, mărarul, o parte din gălbenușurile rase, cartofii. Ungeți fiecare strat cu maioneză.
9. Decorați salata: aranjați gălbenușurile în centru. Cu ajutorul albușurilor rase, formați petalele florii. Umpleți spațiul dintre petale cu mărar.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul