Salată clasică ”Mimoza” este un aperitiv foarte popular și preferat de mulți dintre noi. Astăzi însă, vă îndemnăm să plecați de la rețeta tradițională și să pregătiți salata cu brânză topită. Din cele mai accesibile ingrediente obțineți un aperitiv deosebit de delicios, aromat și aspectuos. Acesta este perfect pentru a fi servit la masa de sărbătoare.
Ingrediente:
-1 cutie de pește conservat
-1 ceapă
-1 pachețel de brânză topită
-maioneză (maioneză de casă)
-5 ouă
-2 cartofi
Mod de preparare:
1. Fierbeți cartofii și ouăle. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Despărțiți albușurile de gălbenușuri.
2. Fărâmițați peștele cu ajutorul unei furculițe.
3. Curățați și tocați ceapa. Turnați în vasul cu ceapă apă clocotită și lăsați-o pentru 10 minute. Scurgeți-o de apă.
4. Aranjați salata în straturi, precum urmează: peștele, ceapa, cartofii fierți rași (radeți cartofii direct pe platou, astfel salata va fi mai aerată), albușurile rase, brânza topită rasă (se pune puțin la cogelator pt a putea fi rasă). Ungeți fiecare strat cu maioneză. Acoperiți salata cu gălbenușurile rase și decorați după gust.
5. Acoperiți salata cu folie alimentară și dați-o la frigider. Dupa care puteti sa o ornati dupa imaginatie.