Ingrediente:
cartofi- 3 buc
morcovi- 3 buc
radacina de telina- 1 buc
sau 2 bucati, daca sunt mai mici
pulpa de porc/vita- 300 gsau pui
castraveti murati- 5 buc
rosii verzi murate(gogonele)- 5 buc
gogosari in otet- 3 buc
maioneza- 500 g
Mod de preparare :
Spalati bine si fierbeti cartofii, morcovii si telina. Dupa ce fierb circa 30 de min le racoriti cu apa rece si le curatati. Puteti sa le fierbeti la cuptorul cu microunde, le puneti intr-un vas termorezistent, cateva linguri de apa la fund si acoperiti cu un capac. Le lasati 20-25 de minute la puterea maxima.
Fierbeti carnea de porc/vita fiindca dureaza mai mult – 1 ora sau 1 ora si jumate, ar fi bine sa o pregatiti din timp. Sau daca vreti mai repede, folositi piept de pui, el fierbe doar 30 de min.
Toate legumele,muraturile si carnea se taie cubulete mici si se pun intr-un bol mai mare.3
Pregatiti maioneza de casa, sau puteti folosi din cea cumparata (In acest caz gustul salatei se schimba mult, in functie de calitatea maionezei cumparate).
La aceasta salata recomand sa folositi mai bine maioneza facuta acasa.
Adaugati maioneza la ingredientele taiate marunt.
Amestecati foarte bine, potriviti de sare. Daca va place salata mai acra, puteti sa adaugati mai multe muraturi.
Puneti salata in farfurie, ornati cu bucatele de muraturi, masline,etc
Este mai buna dupa 2-3 ore, cand se patrund toate aromele ingredientelor.
Pofta buna !
Sursa: LaLena.ro