Este un preparat clasic, perfect pentru micul dejun, pranz sau ca gustare rapida. Cu o textura cremoasa si gust bogat, aceasta salata este ideala pentru a fi servita pe paine prajita, biscuiti sarati sau ca umplutura pentru sandwich-uri. Este usor de preparat, avand doar cateva ingrediente la baza si poate fi personalizata dupa preferintele fiecaruia.
Daca doresti o varianta mai dietetica, poti inlocui o parte din maioneza cu iaurt grecesc sau smantana usoara.
Adauga ingrediente suplimentare precum castraveti murati, telina tocata sau ardei pentru o textura crocanta.
Reteta este o reteta de baza, pornind de la aceasta se pot adauga si alte ingrediente, cum ar fi curry sau apio. Daca nu ai ceapa verde pentru salata, se poate adauga si o lingura de ceapa.
Ingrediente:
pentru crema de oua:
- 6 oua fierte, tari
- 3 linguri unt,
- 1 ceapa mica
- Sare si piper negru macinat
- Patrunjel verde (dupa gust),
- 3 linguri smantana
- 3 linguri maioneza
Mod de preparare:
Ouale se curata de coaja si se taie marunt. Ceapa verde se taie.
Se pun ouale, ceapa, maioneza si smantana intr-un bol si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca.
Se serveste cu paine proaspata si se presara ceapa verde deasupra.
Salata de oua cu ceapa verde si maioneza este o reteta versatila si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie.
Simplu de preparat si plina de savoare, aceasta salata va fi cu siguranta un hit la mesele tale.
Incearca aceasta reteta astazi si bucura-te de o delicatesa care va impresiona pe toata lumea!
Personalizare:
Adauga ingrediente suplimentare, cum ar fi masline, ardei gras sau chiar avocado, pentru a personaliza reteta.
Pofta buna!