Salata de crudități “Măturica”, sau “Peria”, cum mai este numită, capătă o popularitate tot mai mare în ultimul timp. Secretul se ascunde în ingredientele sale utile, desigur, printre care dominantă este sfecla – un izvor nesecat de vitamine și minerale. Poate că salata nu arată nici pe departe atrăgător sau exotic, în schimb aceasta este o comoară pentru cei ce vor să curețe organismul și chiar să slăbească puțin.
Ingrediente:
100 g | Varză |
300 g | Sfeclă roșie |
300 g | Morcov |
1 bucată | Cățel de usturoi |
2 linguri | Suc de lămâie |
1 lingură | Ulei de in |
Mod de preparare:
- Tăiați mărunt varza. Dați prin răzătoare morcovul și sfecla. Amestecați într-un bol legumele și stoarceți-le ca să obțineți puțin suc.
- Adăugați usturoiul, sucul de lămâie și uleiul și amestecați bine. Nu necesită să fie sărată. La dorință puteți decora salata cu ceapă verde tocată mărunt.
- Savurați cu plăcere! P.S: În caz de aciditate gastrică redusă puteți utiliza varză murată.
Pofta buna!
Sursa: Savuros