Salata “Floarea soarelui” este o gustare demnă de masa de sărbătoare. Aceasta se prepară foarte ușor, este delicioasă, aerată, cu aspect original și gust savuros. Salata se prepară din ingrediente simple, dar este foarte gustoasă și frumoasă. Uimiți-vă mudafirii cu această capodoperă culinară!
Ingrediente:
-1 cutie de șprot afumat în ulei
-1 ceapă
-1 lingură de oțet (pentru marinarea cepei)
-1 linguriță de zahăr (pentru marinarea cepei)
-100 g de brânză topită
-4 ouă fierte
-1/2 cutie de porumb conservat
-1 pachet de chipsuri
-1 pachet de maioneză
Mod de preparare:
1. Trebuie să așezați salata în straturi.
2. Puneți primul strat albușurile de ou date prin răzătoare mare.
3. Ungeți deasupra cu maioneză.
4. Tăiați ceapa semi-rondele și marinați-o cu o lingură de oțet și o linguriță de zahăr timp de 20 de minute.
5. Așezați ceapa marinată.
6. Pisați 2/3 cutie de șprot și așezați al treilea strat, ungeți deasupra cu maioneză.
7. Al patrulea strat: brânza topită rasă, ungeți cu maioneză.
8. Al cincilea strat: gălbenușurile rase.
9. Puneți deasupra șprotul care a rămas tăiat bucățele (acestea vor înlocui semințele de floarea soarelui). De asemenea, puteți decora salata cu măsline pentru un aspect de efect.
10. Așezați porumbul la marginile salatei și faceți petalele din chipsuri.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul