Salata Orientala este preferata de multe persoane, se prepara usor si este foarte satioasa.” A declarat bucatarul chef de la un restaurant din Bucuresti.
Ingrediente:
4 cartofi micuti sau 2 cartofi mari
2 oua
o ceapa rosie micuta
2 castraveti mai mici murati
3 felii de gogosar murat
masline verzi sau negre aprox 6-8 buc
mustar
ulei
sare
piper
cimbru
otet
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja aprox 25-30 minute, se scurg de apa, se lasa putin la racit, se curata de coaja si se taie cubulete.
Castravetii si feliile de gogosari se taie cubulete, lafel si ouale fierte bine. (aprox 5 min, ca sa fim siguri ca au fiert) Ceapa o taiem feliute julien si o amestecam cu ingredientele de mai sus.
Separat, intro cana preparam dressing-ul din: o lingura de mustar, o lingura de ulei, o lingura de otet, sare, piper, cimbru si il turnam peste salata. Amestecam bine, asezam pe farfurii si punem deasupra maslinele, pentru a nu le murdari cu dressing.
Iata si cateva beneficii ale cartofilor
Cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb.
Cartofii sunt cele mai populare legume din lume, fiind cultivaţi în peste 120 de ţări şi consumaţi zilnic de peste un milliard de oameni.
Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive. Este emolient, bun diuretic şi antispasmodic.
Fierul, fosforul, calciul, magneziul şi zincul din cartofi contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase.
Fibrele, potasiul, vitamina C şi vitamina B6 din cartof, împreună cu lipsa sa de colesterol, susţin sănătatea inimii.
Cartoful este o sursă excelentă de carbohidraţi, prezenţi sub formă de amidon.
Este eficient în tratarea arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor pielii, ulceraţiilor şi edemelor pleoapelor.
Împachetările cu cartofi acţionează asupra durerilor musculare şi articulare.
Pofta buna!