Ingrediente:
- dovlecel, 1 bucată;
- roșii, 2 buc;
- brânză, 60 g;
- ardei dulce, 1 bucată;
- usturoi, 2 catei;
- maioneză, 200 g;
- verdeata, sare si piper.
Mod de preparare:
Se spala dovlecelul, se taie felii de 1 cm grosime, se sareaza si se lasa putin.
Uscați feliile de dovlecel pe un șervețel și prăjiți pe ambele părți în ulei vegetal.
Puneți dovleceii pe prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Tăiați roșiile în felii subțiri, ardeii dulci fâșii.
Se rade brânza și se toacă mărunt usturoiul cu un cuțit.
Tăiați verdeața.
Sfat: dovleceii se potrivesc bine cu mărar și pătrunjel, așa că luați câte o legatură bună fiecare.
Pune un strat de dovlecel pe un fundul unui vas plat, punem un strat de maioneză și acoperim cu legume.
Deasupra se aseaza felii de rosii, un rand de maioneza si se presara cu usturoi.
Puneți ardeiul gras, iar maioneză și legume.
Se presară brânză și se repetă toate straturile.
Pune salata la frigider pentru câteva ore.
Eu servesc aceasta salata cu aperitive de carne si cartofi noi fierti sau copti la cuptor.
Pofta buna!