Gustul deosebit al acestei salate va cuceri chiar și pe cei mai pretențioși adepți ai mâncărurilor rafinate. Prospețimea legumelor și pieptul de pui la grill, gătit în mod sănătos își atribuie un gust excelent în combinație cu iaurtul grecesc. Salata Regala este pe cât de ușoară pe atât și de consistentă întrucât este bogată în vitamine și proteine.
Ingrediente:
1,5 bucăți | Piept de pui |
2 bucăți | Castraveți |
1 bucată | Salată verde |
10 bucăți | Roșii cherry |
1 bucată | Ceapă roșie medie |
200 g | Iaurt grecesc(10% grasime) |
4 linguri | Ulei de masline |
2 bucăți | Căței usturoi |
4 linguri | Suc de lămâie |
1 lingură | Mărar uscat |
1 lingură | Oregano |
200 g | Brânză feta |
Mod de preparare:
- Condimentați pieptul de pui tăiat fâșii cu următoarele condimente: ulei de măsline (2 linguri), sare, piper negru, usturoi pisat (1 cățel), oregano și suc de lămâie (2 linguri).
- Pe o tigaie grill, gătiți pieptul de pui condimentat, rumenindu-l pe ambele părți. Pieptul de pui gătit lăsați-l puțin să se răcească și tăiați-l felii mai mari. Pregătiți legumele pentru salată. Rupeți frunzele de salată și puneți-le într-un bol. Adăugați castraveții tăiați rondele, roșiile cherry tăiate și ceapa roșie tăiată rondele.
- Pregătiți și sosul pentru salata. Amestecați iaurt grecesc, ulei de măsline rămas, sare, piper, mărar uscat, 1 cățel de usturoi pisat și suc de lămâie rămas.
- Adăugați în salată și ultimele ingrediente: carnea, sosul pregătit și brânza feta mărunțită. Amestecați lejer ingredientele și salata este gata.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!