Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri iaurt natural
- 200 g făină, aproximativ
- Ulei pentru prăjit
- Zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare:
Punem ouăle într-un vas. Adăugăm sarea, zahărul, praful de copt, iaurtul și amestecăm cu un tel până la omogenizare. Treptat încorporăm și făina, amestecând inițial cu lingura după care frământând un aluat moale și ușor lipicios. Lăsăm aluatul deoparte timp de 10 minute sub capac.
Ulterior, frământăm încă un pic aluatul până devine neted, omogen și nelipicios. Îl împărțim în 8 bucăți egale din care formăm 8 bile pe care le acoperim cu folie alimentară.
Presărăm suprafața de lucru cu făină, întindem o bucată de aluat într-o foaie rotundă și subțire și prăjim în baie de ulei încins, pe foc mediu, până se rumenește frumos pe ambele părți. O scufundăm cu o spatulă în ulei, ca să se umfle.
Procedăm la fel și cu aluatul rămas, transferând covergile pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie. Le servim pudrate cu zahăr pudră.
Poftă bună!