O rețetă cât se poate de ușoară de a conserva fructele dvs. preferate.
Rețeta este simplă, însă permite păstrarea fructelor întregi și proaspete, gustul fiindu-le practic același la deschiderea borcanelor pe timp de iarnă.
Ingrediente:
– fructe la alegere;
– apă clocotită;
– câte 2 linguri de zahăr pentru fiecare borcan.
Mod de preparare:
1. Pregătiți fructele. Acestea trebuie să fie proaspete și fără stricăciuni. Spălați-le în câteva ape și îndepărtați-le codițele.
2. Pregătiți borcanele. Acestea trebuie să fie curate, uscate și de 1,5 l.
3. Transferați fructele în borcane.
4. Apoi turnați apă clocotită peste ele, astfel încât să le umpleți! Puneți câte un capac pe fiecare și lăsați-le pe masă pentru 10 minute.
5. Peste 10 minute, turnați apa din toate borcanele într-o cratiță, puneți-o pe aragaz și aduceți-o în punctul de fierbere.
6. Adăugați câte 2 linguri de zahăr în fiecare borcan cu fructe.
7. Umpleți-le din nou cu apa fiartă.
8. Acoperiți borcanele etanș cu capace. Puneți-le pe masă și acoperiți-le cu un prosop. Lăsați-le să se răcească astfel timp de 20-24 ore.
9. Acum le puteți depozita în cămară. Temperatura de păstrare nu trebuie să depășească 18°C.
Poftă bună!