Remedii naturiste

Semne tăcute ale ficatului gras și cum să-l faci din nou sănătos cu remedii naturale

 

 

Semne tăcute ale ficatului gras și cum să-l faci din nou sănătos cu remedii naturale

 

Niciun om nu se poate privi în oglindă și să spună: „Ficatul meu este gras”. Dar un ficat gras este o problemă foarte gravă, deși adesea tăcută. Aflați mai jos care sunt semnele bolii hepatice.

Boala ficatului gras nonalcoolic (NAFLD), în special, este o afecțiune care se referă la acumularea de grăsime în ficatul persoanelor care consumă puțin sau deloc alcool. La unii oameni, grăsimea care se acumulează poate provoca inflamații și cicatrici la nivelul ficatului, ducând la o formă mai gravă de ficat gras cunoscută sub numele de steatohepatită nealcoolică (NASH) și în cele din urmă ciroză.

Cauzele bolii hepatice grase nonalcoolice:

 

Ficatul gras apare atunci când ficatul are probleme în descompunerea grăsimilor, determinând acumularea acestora în țesutul hepatic. De asemenea, face parte din sindromul metabolic, care se caracterizează prin diabet sau pre-diabet, iar individul este supraponderal sau obez, cu niveluri crescute de lipide din sânge și tensiune arterială ridicată.

Se crede că Boala ficatului gras afectează 1 din 3 adulți și 1 din 10 copii din Statele Unite. Se crede că obezitatea este cea mai frecventă cauză a acumulării de grăsime în ficat și se estimează că aproximativ 2/3 dintre adulții obezi și 1/2 dintre copiii obezi pot avea boală hepatică grasă.

Deși cercetătorii știu puține despre ce cauzează dezvoltarea bolii ficatului gras, ei au identificat mai mulți factori de risc care pot contribui la dezvoltarea acesteia:

Stresul oxidativ – un dezechilibru între substanțele chimice pro-oxidante și anti-oxidante care provoacă leziuni ale celulelor hepatice.
Producerea și eliberarea de proteine ​​inflamatorii toxice de către propriile celule inflamatorii, celulele hepatice sau celulele adipoase ale pacientului.
Necroza sau moartea celulelor hepatice, cunoscută sub numele de apoptoză.
Inflamația țesutului adipos (țesutul adipos) și infiltrarea globulelor albe.
Microbiota intestinală (bacteriile intestinale) pot juca, de asemenea, un rol în inflamația ficatului.

Cum să luați ciulinul de lapte pentru tratament. Recenzii despre Făină de Ciulin de lapte și cum să o luați corect pentru tratamentul ficatului

Simptomele bolii hepatice grase nonalcoolice

Din păcate, cei care dezvoltă boală hepatică grasă nealcoolică pot prezenta simptome puține sau deloc, dar există adesea mai multe semne revelatoare ale unei probleme, inclusiv:

  • Pierdere în greutate inexplicabilă
  • Probleme de concentrare
  • Dureri abdominale (Copiii pot prezenta dureri abdominale în centrul sau în partea dreaptă superioară a abdomenului)
  • Slăbiciune și oboseală – Acest tip de oboseală nu răspunde la odihnă.
  • Decolorarea pielii – Cei cu boală hepatică grasă nealcoolică pot avea o decolorare neregulată și închisă a pielii, cel mai frecvent pe gât și sub brațe.
    ficat gras

 

Remedii naturale pentru boala ficatului gras nonalcoolic

În primul rând, cei cu boala ficatului gras trebuie să piardă în greutate pentru a scădea nivelul de grăsime din ficat. Dar nu toată lumea cu boală de ficat gras este supraponderală! Pe lângă gestionarea greutății, li se poate spune că au nevoie de mai multe medicamente pentru a scădea nivelul lipidelor, a gestiona insulina și a scădea cantitatea de inflamație a ficatului. Dar dacă suferiți de o boală a ficatului gras, există mai multe remedii naturale pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta să vă curățați ficatul.

1. Rădăcină de ghimbir

Este o certitudine – alimentele bogate în fibre ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos, eliminând toxinele din organism. Adăugarea de ghimbir mărunțit la salate și cartofi copți și smoothie-uri vă va oferi acea cantitate necesară de fibre. Dar ăsta nu este singurul beneficiu al consumului de ghimbir! De exemplu, cercetări recente arată că consumul zilnic al ghimbirului va reduce inflamația și va îmbunătăți markerii enzimelor hepatice, precum și va îmbunătăți sensibilitatea la insulină. Toate mișcările în direcția corectă. Iată o modalitate simplă de a face ghimbirul parte din ziua ta: ceaiul de ghimbir.

2. Ciulin de lapte

Ciulinul de lapte acționează pentru a detoxifia organismul și ajută la reconstrucția celulelor hepatice. Îndepărtează toxinele care sunt procesate prin ficat și un compus, în special, are chiar puterea de a îmbunătăți rata de mortalitate la pacienții cu insuficiență hepatică.

3. Turmeric

Nu este un secret pentru nimeni că turmericul este un puternic antiinflamator. Adăugându-l în alimentația dumneavoastră în fiecare zi, puteți ajuta la reducerea inflamației din organism și la tratarea afecțiunilor digestive. Cum? Ei bine, îl puteți adăuga ca și condiment în mâncare sau puteți face ceai de turmeric.

4. Ulei de semințe negre

Uleiul de semințe negre poate accelera procesul de vindecare pentru cei care suferă de boală hepatică grasă. De exemplu, un studiu a constatat că uleiul de semințe negre aduce beneficii ficatului la pacienții cu boli datorită capacității sale de a reduce complicațiile și progresia bolii hepatice grase, inhibând markerii de stres oxidativ hepatic.

5. Rădăcină de păpădie

Păpădie, chiar? Da! De fapt, această plantă binecunoscută este un superstar. Vitaminele și nutrienții din păpădie ajută la curățarea ficatului și la menținerea funcționării corecte. Păpădia ajută, de asemenea, sistemul digestiv, deoarece sunt diuretice naturale care permit ficatului să elimine rapid toxinele. În timp ce ceaiul oferă beneficii, extractul de rădăcină de păpădie păstrează intacți antioxidanții importanți.

Ciulinul de lapte: proprietăți, utilizări, CONTRAINDICAȚII și unde să-l găsim