Cand vrei sa te simti rasfatat dimineata, ouale astea sunt o idee buna. Dureaza un pic mai mult decat simplele oua ochi dar merita.
Stiu ca si turcii si sarbii, probabil ca si bulgarii ori altii care au avut tangenta cu aceste natii au un preparat asemanator, nu-i stiu numele, shakshuka ar avea origini arabe. Oricum, este un preparat foarte gustor.
Ingrediente:
4 oua,
doua ceape micute,
5 rosii potrivite,
un ardei gras,
un dovlecel,
un ardei iute,
o mana de macris,
sare si piper.
Mod de preparare:
Cepele taiate feliute si ardeii, le-am calit in putin ulei, apoi am pus rosiile si dovlecelul, taiate mai grosolan, la foc mic le-am lasat sa fiarba aproximativ zece minute, in sucul lasat de rosii.
Spre final am facut loc oualelor pe care le-am pus in cuibar de legume fierbinti. Se coc de jos in sus, desi la suprafata pot parea facute doar putin. Cu capacul pus in 2-3 minute sunt gata de mancat.
Satioase, sanatoase, gustoase. Deasupra am pus crengute de oregno.
Pofta buna!
Sursa: Un elefant, se legana..