Ingrediente:
Aluat:
- 300 ml apă
- 125 g ulei
- 250 g făină simplă
- 350 g ouă
- un praf de sare
Umplutura:
- 1 litru de lapte
- 200 g zahăr tos
- 250 g unt
- 150 g praf de budincă de vanilie
- 4 gălbenușuri de ou
Glazura:
- 1 kg de fondant
- 50 ml apă
- 4 linguri lapte
- Puțin rom
- 250 g zahăr pudră cernut
Mod de preparare:
1) Pregătiți aluatul: 1. Apa. Punem uleiul si sarea intr-o cratita si aducem la fiert. Se toarnă făina în apa clocotită și se amestecă rapid până când amestecul este omogen și începe să se separe de părțile laterale ale cratiței.
Se amestecă până când aluatul este omogen. După ce s-au răcit, se bat treptat ouăle.
2) Formarea coroanelor: Transferați aluatul într-o pungă de decorare și formați coroane pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 30 de minute la 200°C.
Coaceți în cuptorul preîncălzit. la 200 de grade aproximativ 5-10 minute, apoi se reduce temperatura la 160 de grade si se mai coace inca 5-10 minute pana se rumeneste.
Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii pentru a preveni căderea aluatului! Coroanele coapte corect trebuie să fie tari.
3) Pregătiți umplutura: Turnați laptele și zahărul într-o cratiță și încălziți. Când laptele este călduț, turnați aproximativ 2 dl într-un bol și amestecați zahărul și praful de budincă. Aduceți restul de lapte la fiert.
Când laptele începe să fiarbă, turnați amestecul de budincă și gătiți aproximativ 5 minute, amestecând continuu, până când budinca devine groasă. Se lasa apoi sa se raceasca fie amestecand, fie acoperit cu folie la temperatura camerei.
Cand crema s-a racit, se adauga bucatile de unt la aceeasi temperatura camerei si galbenusurile de ou la temperatura camerei. Bateți bine crema până se omogenizează.
4) Pregătiți toppingul: Combină fondantul, laptele și romul și se topește la foc mic. Se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra. Se amestecă până când glazura este netedă.
Fondantul nu trebuie sa fie fierbinte, altfel isi va pierde culoarea bogata si va deveni transparent.
Tăiați coroanele răcite pe orizontală și umpleți părțile inferioare cu crema pregătită. Înmuiați jumătățile superioare ale coroanelor în fondant și acoperiți partea tăiată cu crema de vanilie.
5) Decorare: Stropiți sau turnați glazură peste coroane. Fondantul ar trebui să curgă natural pe coroane.
Sfaturi
Dacă doriți ca coroanele să aibă aceeași dimensiune, desenați pe hârtie de copt un cerc de dimensiunea dorită, de exemplu de dimensiunea unei matrițe sau a unui pahar.
Fondantul poate fi achiziționat din supermarketuri sau magazine de cofetărie.
Nu adăugați niciodată ulei de măsline în aluat, doar ulei vegetal, uleiul de măsline este prea aromat pentru copt.