Vă prezentăm o rețetă deosebită de dovlecei cu pui și cartofi la cuptor. Este o mâncare foarte gustoasă, aromată și sănătoasă, perfectă pentru toată familia. Se prepară foarte simplu și rapid, are un gust deosebit și o aromă inconfundabil de parfumată și apetisantă. Puteți prepara această mâncare pentru o cină în familie, sau când aveți oaspeți în prag.
Ingrediente:
10 bucăți | Pulpe de pui |
4 bucăți | Cartofi |
2 bucăți | Dovlecei |
Sos:
2 linguri | Pastă de roșii |
200 ml | Apă fiartă |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
1/2 linguriță | Cimbru |
1/2 linguriță | Boia de ardei dulce |
1 lingură | Ulei rafinat |
Mod de preparare:
- Curățați cartofii de coajă și îi tăiați rondele. Ungeți cu ulei un vas termorezistent cu dimensiunea (25×30cm) și puneți cartofii tăiați rondele, dovlecelul tăiat rondele și pulpele de pui spălate și uscate.
- Preparați sosul: puneți într-un bol pasta de tomate, adăugați apa fiartă, sare, piper negru, cimbru și boia de ardei dulce. Amestecați bine și turnați sosul obținut peste legume și carne.
- Acoperiți cu hârtie de copt umezită și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 220°C, pentru 45 de minute.
- Savurați cu plăcere!