Siropul de sfeclă roșie este una dintre modalitățile de tuse făcute în casă și dovedite. Va aduce ușurare când gâtul tău este zgâriat și te-ai săturat de răgușeală, dar nu numai asta – funcționează și pentru a atenua alte simptome enervante ale infecției. Merită să-l folosiți ca suport pentru tratamentul recomandat de medic, mai ales că este ieftin și poate fi preparat foarte repede.
Siropul de sfeclă roșie este ieftin și în același timp extrem de eficient, lucru confirmat de experiența generațiilor ulterioare. În trecut, era folosit în primul rând pentru tratarea anemiei, acum este adesea folosit ca remediu pentru afecțiunile legate de infecții: un gât zgâriitor sau o tuse uscată, obositoare .
Este un înlocuitor excelent pentru alte remedii naturale pentru tuse, precum siropul de ceapă , al cărui gust nu este apreciat de toată lumea.
Proprietăți care favorizează sănătatea siropului de sfeclă roșie
La fel ca sfecla roșie, siropul de sfeclă roșie are o serie de proprietăți valoroase pentru sănătate:
- întărește sistemul circulator
- previne anemia
- susține corpul epuizat de chimioterapie
- calmează afecțiunile legate de menopauză sau abuzul de alcool
- susține imunitatea
- aduce o ușurare rapidă a tusei obositoare, uscate, cu descărcare redusă
- reduce senzația de gât zgâriet
- calmează răgușeala
- acoperă membranele mucoase uscate și iritate din gât
- încetinește dezvoltarea infecțiilor virale și bacteriene.
Sirop de sfeclă roșie – ce ingrediente conține?
Aceste proprietăți valoroase de promovare a sănătății din siropul de sfeclă roșie conțin substanțe găsite în sfeclă. Acestea sunt:
- vitamine – inclusiv vit. C , vit. Oh , cu E.
- minerale – fier , calciu , magneziu , potasiu , zinc , fosfor
- betaină – o substanță cu proprietăți antiinflamatorii și bacteriostatice antioxidanți
- betalani – pigmenți care combat agenții patogeni și susțin imunitatea
- Sirop de sfeclă roșie – rețete
- Siropul de sfeclă roșie poate fi băut chiar și de trei sau patru ori pe zi (o porție adultă este de două linguri). Și poate fi pregătit în mai multe moduri diferite. Ingredientele necesare sunt sfecla roșie mare și miere sau zahăr .
Rețeta nr. 1: Spălați bine o sfeclă roșie mare, apoi scufundați-o în mijloc, de exemplu cu un tăietor de mere (aveți grijă să nu o străpungeți), lăsând un strat destul de gros de pulpă. Se toarnă zahăr în buzunar, apoi se introduce sfecla roșie în cuptorul preîncălzit câteva minute – un sirop gros de rubin se va colecta rapid în buzunar, care poate fi turnat într-un recipient mic și condimentat cu miere.
Rețeta nr. 2: Spălați o sfeclă roșie mare, curățați-o și apoi macinați-o (de exemplu, radeți-o) – pulpa care se va forma, treceți cu grijă, de exemplu, tifon sau un filtru fin. Condimentați sucul după gust cu miere (într-un raport de 1: 1). O puteți păstra la frigider câteva zile.