Sfecla roșie este un remediu naturist pentru astm. Astmul este o boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii. Plămânii unui astmatic sunt diferiți de cei ai unor persoane sănătoase, deoarece bronhiile sale sunt mai sensibile și mai inflamate – reacționând la cel mai mic semn de iritație.
O persoană sănătoasă va avea dificultăți de respirație atunci când va fi expus la iritanți puternici precum fumul de la un incendiu. În fața acestei situații, organismul persoanei sănătoase identifică agenții iritanți și provoacă contractarea mușchilor din jurul bronhiilor. Astfel, aerul contaminat nu poate pătrunde în plămâni.
Același lucru se întâmplă și în cazul bolnavilor de astm, doar că în cazul lor, iritațiile la nivelul bronhiilor por fi cauzate și de agenți iritanți mai puțin puternici, precum praful. Astmul este una dintre cele mai frecvente boli cronice, ce afectează aproximativ 235 milioane de oameni din întreaga lume, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
Tipuri de astm
Pentru a evalua severitatea astmului, medicul va analiza rezultatele testelor. Odată ce va determina severitatea astmului, medicul va putea alege cel mai bun tratament.
Astmul poate fi clasificat în patru categorii:
- Gradul 1 – simptome ușoare și intermitente care apar de două ori pe săptămână.
- Gradul 2 – simptome persistente, ușoare, care apar de mai mult de două ori pe săptămână.
- Gradul 3 – simptome persistente moderate care apar o dată pe zi și mai mult de o noapte pe săptămână.
- Gradul 4 – simptome severe care persistă pe tot parcursul zilei și apar în majoritatea zilelor, în special noaptea.
Simptomele astmului
Majoritatea persoanelor cu astm bronșic au perioade lungi în care nu experimentează niciun simptom. Însă atunci când sunt expuse la un anumit agent încep să manifeste simptome. Cu toate acestea, unii oameni sunt afectați de unele episoade mai severe în anumite momente.
Crizele de astm pot dura de la câteva minute la câteva zile și pot deveni periculoase dacă fluxul de aer este sever restricționat.
Simptomele includ:
- Tuse;
- Insuficiență respiratorie care se agravează odată cu efectuarea exercițiilor fizice.
Pentru a ameliora simptomele astmului, poți încerca următorul remediu naturist.
Ingrediente:
- 2 bucăți de sfeclă
- Zahăr brun
Mod de preparare:
Taie cele două bucăți de sfeclă în felii subțiri și pune-le într-un vas cu gura largă. Acoperă feliile de sfeclă cu zahăr brun și lasă-le deoparte timp de 10 ore. Consumă câte 3 linguri de sirop de sfeclă cu zahăr de 5 ori pe zi.
Crizele severe de astm pot fi fatale. Dacă te confrunți cu simptomele astmului, fă-ți o programare la medic. Tratamentul precoce poate împiedica afectarea plămânilor și poate preveni crizele grave.