Vă prezentăm o rețetă de slănină delicioasă de casă. Aceasta se obține foarte aromată și apetisantă. Datorită unei rețete speciale, veți pregăti o saramură perfectă, ce vă asigură un succes total. Slănina se păstrează foarte bine la congelator. Este numai bună pentru a fi servită tăiată felii sau pentru a pregăti din aceasta un pate deosebit de savuros.
Ingrediente:
-1 l de apă
-4 linguri de sare
-slănină
-2 frunze de dafin
-boabe de ienibahar
-boabe de piper negru
-10 căței de usturoi
Mod de preparare:
1. Curățați pielea de pe slănină cu ajutorul unui cuțit, apoi spălați-o sub un jet de apă. Așezați slănina pe un prosop de hârtie și lăsați-o să se usuce.
2. Tăiați slănina bucăți mai mici, cu latura de aproximativ 5 cm.
3. Turnați apa caldă într-o cratiță. Adăugați sarea, frunzele de dafin, boabele de piper și ienibahar. Amestecați.
4. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura până la fierbere. Fierbeți-o timp de 3-4 minute. Lăsați-o să se răcească.
5. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt.
6. Pregătiți un vas emailat sau de sticlă. Așezați la fundul acestuia puțin usturoi, apoi aranjați bucățile de slănină într-un strat (cu pielea orientată în jos).
7. Presărați cu usturoi tocat, apoi așezați încă un strat de slănină. Alternați astfel straturile, până veți umple vasul. Ultimul strat trebuie să-l constituie usturoiul.
8. Scoateți frunzele de dafin din saramură și aranjați-le între bucățile de slănină.
9. Turnați saramura (la temperatura camerei) în vasul cu slănină. Saramura trebuie să acopere slănina complet.
10. Acoperiți slănina cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Lăsați-o la temperatura camerei pentru 48-72 de ore.
11. Dați slănina la frigider pentru 2-3 zile.
12. Scoateți slănina din saramură și uscați-o. Păstrați slănina la congelator, învelită în folie alimentară sau de aluminiu.
Notă: Folosiți un truc cu oul, pentru a verifica dacă ați adăugat suficientă sare. Scufundați un ou crud în saramură: dacă acesta plutește și nu se scufundă complet, înseamnă că saramura este numai bună.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul