Glanda tiroidă este o glandă endocrină care este situată în partea inferioara a gâtului. Forma sa este asemănătoare unui fluture, iar rolul său este de a produce hormoni tiroidieni, care sunt secretați în sânge, apoi transportați în fiecare țesut din organism. Hormonul tiroidian permite organismului să utilizeze energia, să rămână cald și să vă mențină organele să funcționeze corect. Cu alte cuvinte, dacă aveți o problemă cu tiroida, aceasta poate afecta diferite zone.
Dezechilibrul tiroidian duce la o problemă cu tiroida
Când tiroida nu funcționează așa cum ar trebui, poate produce prea mult sau prea puțin hormon tiroidian, ceea ce poate duce la o mulțime de probleme, inclusiv scădere în greutate sau creștere în greutate, oboseală și neliniște. Tulburările tiroidiene includ:
Hipotiroidism – glanda tiroidă nu poate produce suficient hormon tiroidian pentru a menține corpul să funcționeze corect, iar funcțiile organismului încetinesc, inclusiv metabolismul.
Hipertiroidism – glanda tiroidă produce prea mult hormon tiroidian, care accelerează funcțiile organismului, inclusiv metabolismul și ritmul cardiac.
Tiroidită – inflamație a glandei tiroide care apare atunci când sistemul imunitar al lui Boyd produce anticorpi care atacă tiroida.
Gușă – mărirea anormală a glandei tiroide care poate provoca umflături și probleme în gât.
Noduli tiroidieni – o creștere anormală a celulelor tiroidiene care formează un nodul în glanda tiroidă.
Cancerul tiroidian – apare atunci când celulele canceroase se formează din țesuturile glandei tiroide; afectează aproximativ 45.000 de oameni în fiecare an.
Semnele și simptomele unei afecțiuni tiroidiene variază, în funcție de problema exactă. În general, problemele tind să se dezvolte lent, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbații să dezvolte boli tiroidiene. La femei, boala tiroidiană poate cauza probleme cu ciclul menstrual, poate provoca dificultăți în a rămâne însărcinată și poate crea probleme în timpul sarcinii.
Simptomele comune ale unei probleme cu tiroida atât la bărbați, cât și la femei includ:
- Epuizare
- Modificări ale apetitului
- Pierderea libidoului
- Piele uscată
- Dureri ale membrelor și musculare
- Hipertensiune
- Reglarea necorespunzătoare a temperaturii corpului
- Voce răgușită sau o senzație ciudată în gât
- Rărirea părului
- Niveluri ridicate de colesterol
- Tipare de somn neregulate
Deficitul de iod poate provoca o problemă cu tiroida. Dacă organismul nu are suficient iod, nu poate produce suficient hormon tiroidian.
Nivelurile scăzute de seleniu au fost, de asemenea, legate de hipotiroidism, iar cercetătorii cred că nivelurile suficiente de seleniu în organism pot reduce, de asemenea, riscul de umflare a tiroidei sau gușă. Seleniul are funcții antioxidante puternice care ajută la echilibrarea hormonilor organismului. Semințele de floarea soarelui și nucile negre sunt o sursă excelentă de seleniu.
Dacă întâmpinați orice simptome care ar putea fi legate de o tulburare tiroidiană, faceți o programare la un medic.
Pentru o modalitate naturală de a ajuta la echilibrarea nivelurilor de seleniu din organism și de a proteja tiroida, încercați remediul acasă de mai jos:
Ingrediente:
- 40 de nuci negre
- 1 kg de miere crudă
- Un bocan mare sau mai multe borcane mai mici
Mod de preparare:
Spălați nucile și uscați-le.
Folosiți un cuțit pentru a face câteva tăieturi mici pe suprafața nucilor sau înțepați-le cu un ac.
Puneți nucile într-un borcan și adăugați mierea.
Lăsați borcanul într-un loc unde să fie suficientă lumină solară și lăsați borcanul deschis.
Păstrați borcanul într-o cameră bine luminată timp de 40 de zile.
Se strecoară și se păstrează lichidul într-o sticlă de sticlă.
Se bea o linguriță dimineața pe stomacul gol.