Acest sos cu cașcaval este pur și simplu o baghetă magică! Pastele obișnuite se transformă în niște bucate nemaipomenit de gustoase! Aveți nevoie de puțin timp, dar efortul este bine meritat. Sosul se prepară din lapte, unt și cașcaval. Condimentele se adaugă în funcție de preferință. Uimiți familia și musafirii cu acest sos extraordinar!
Ingrediente:
-2 linguri de făină
-1 pahar de lapte
-50 g de unt
-ulei
-sare
-piper
-200 g de cașcaval dat prin răzătoare (se pot combina două tipuri)
-corinadru
-busuioc
Mod de preparare:
1. Încingeți uleiul, adăugați făina.
2. Prăjiți-o până se rumenește.
3. Turnați în jet subțire laptele, amestecând continuu până la fierbere.
4. Adăugați cașcavalul ras, amestecând din nou.
5. Adăugați condimentele, untul moale. Amestecați bine.
Pastele se servesc fierbinți turnând deasupra sosul sau se pot înăbuși câteva minute în acest sos delicios!
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul