Ingrediente:
- ulei de măsline – la nevoie
- sare după gust
- 250 g spaghete
Amestec:
- 1 ceapă
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei capia roșu
- 400 g carne tocată
- sare și piper negru măcinat – după gust
- 100 ml vin roșu sec
- 4 roșii
- 1 lingurita busuioc uscat
- parmezan – după gust
Mod de preparare:
1. Se toarnă ulei de măsline într-o oală pe aragaz cu apă clocotită cu sare și se pun spaghetele la foert, care trebuie gătite conform instrucțiunilor de pe ambalaj, de preferință al dente.
3. Se adauga apoi carnea tocata, se condimenteaza cu sare si piper negru macinat – se amesteca si se toarna vin rosu sec – se amesteca in continuare si la final se adauga rosiile rase si se condimenteaza cu sare si busuioc uscat – se amesteca bine.
4. Serviți delicioasele spaghete cu legume și carne tocată în vin roșu stropite cu parmezan cu drag și care au gust deosebit!
Pofta buna!