Dacă tânjești după o experiență culinară cu adevărat delicioasă și în același timp inedită, atunci cu siguranță vei fi încântat de rețeta noastră de spaghete cu carne de pui și sos de ciuperci-brânză cu vin alb. Acest fel de mâncare combină aroma bogată și plină a puiului bine pregătit cu textura ușor cremoasă a sosului, care este îmbogățit cu brânză gustoasă și ciuperci suculente.
Ingrediente :
- 2 piept de pui
- unt – pentru prăjit
- sare după gust
- piper negru măcinat – după gust
Alte:
- spaghete + apă clocotită + sare
Sos:
- ulei de măsline – pentru prăjit
- 1 ceapă
- 4 catei de usturoi
- 150 g de ciuperci
- 150 ml vin alb
- 300 ml smântână integrală
- sare după gust
- 100 g roșii cherry
- 50 g parmezan
- patrunjel proaspat – dupa gust
Mod de preparare:
1. Pune pieptul de pui taiat fasii intr-o tigaie cu unt incalzit, asezoneaza cu sare si piper negru macinat – amesteca, fierbe la foc mic pana devine auriu si transfera pe un platou dupa fiert.
3. În aceeași tigaie se toarnă ceapa tocată mărunt – se prăjește la foc mic până se rumenește timp de 2-3 minute și apoi se adaugă usturoi tocat mărunt – se prăjește aproximativ 30 de secunde.
4. In continuare se amesteca ciupercile taiate in semilune – se prajesc pana se rumenesc si dupa putin timp se adauga vinul alb – se amesteca, apoi se adauga smantana si se amesteca din nou.
Pofta buna!