Spirulina si Chlorella sunt doua alge de culoare verde-albastra cu dimensiuni microscopice. Se numara printre cele mai puternice surse de nutrienti de pe planeta. Ce le asemenea cel mai mult este continutul bogat de clorofila, pigmentul verde prezent in orice planta si responsabil pentru fotosinteza. Consumate impreuna, acestea energizeaza organismul, fortifica sistemul imunitar, ofera o stare de bine si sunt capabile chiar sa trateze boli grave.
Spirulina, o alga care creste in lacurile din America de Sud si Africa, este considerata astazi una dintre cele mai nutritive plante, considerata ca avand proprietatile tamaduitoare cele mai puternice din cele peste 30.000 de specii de alge care exista.
Spirulina prezinta un continut ridicat in micro si macronutrienti, iar unele substante care se gasesc in spirulina sunt rar intalnite in alte plante. Asadar spirulina reprezinta cea mai buna sursa pentru unii nutrienti benefici organismului.
CE CONTINE SPIRULINA?
Spirulina este cunoscuta cu un continut de peste 280 de substante bio-active, unele dintre acestea fiind rare in natura.
Spirulina este bogata in enzime, proteine, minerale, vitamine si alti factori care fac ca aceasta planta sa fie considerata una dintre cele mai nutritive.
Dupa laptele matern, spirulina contine cea mai mare concentratie de acid linoleic, o substanta indispensabila organismului, implicata in multe procese metabolice, inclusiv in cele de slabire.
Spirulina este, de asemenea, considerata de zeci de ori mai bogata in proteine de buna calitate decat soia.
SPIRULINA CONTINE VITAMINE SI MINERALE, PRECUM:
- Vitamine din complexul B;
- Vitamina A;
- Vitamina E,
- Cantitati moderate de vitamine C;
- Vitamina K, ultila in coagulare;
- Vitamina D
- Fosfor;
- Zinc;
- Fier;
- Magneziu;
- Concentratie moderata in calciu;
- Potasiu;
- Seleniu etc.
Spirulina este de asemenea bogata in fibre, stimuland functiile tubului digestiv.
SPIRULINA – BENEFICII TAMADUITOARE UIMITOARE PENTRU SANATATE
Beneficiile spirulinei asupra tubului digestiv
Spirulina contine fibre si nutrienti care ajuta in combaterea constipatiei, preventia hemoroizilor, dar si in detoxifierea colonului si reducerea riscului pentru cancer digestiv sau cancer de colon.
Beneficiile spirulinei asupra creierului si starii psihice
Efectele spirulinei asupra sistemului nervos si a starii spihice sunt importante. Prin continutul de seleniu, dar si de acizi grasi si vitamine din complexul B, spirulina ajuta in preventia depresiei, stimuland secretia de serotonine – hormonii fericirii.
De asemenea spirulina asigura o parte din substantele necesare mentinerii integritatii membranelor neuronale.
Spirulina stimuleaza memoria si incetineste procesele de imbatranire.
Beneficiile spirulinei asupra ficatului
Spirulina este un bun protector hepatic, stimuland totodata regenerarea hepatocitelor (celulele ficatului). Spirulina este des recomandata persoanelor cu afectiuni hepatice.
Beneficiile spirulinei asupra vaselor si inimii
Spirulina creste tonusul vascular, regleaza tensiunea, scade colesterolul si protejeaza inima. Spirulina scade riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.
Beneficiile spirulinei asupra rinichilor
Spirulina detoxifica rinichii, sporeste eliminarea produsilor de metabolism si faciliteaza eliminarea depunerilor, prevenind pietrele si nisipul la rinichi (litiaza renala). Spirulina scade riscul infectiilor urinare joase, in special riscul de cistita.
Beneficiile spirulinei asupra vederii
Spirulina este bogata in vitamina A, o vitamina esentiala celulelor din retina. Astfel ca aceasta alga-minune ajuta in mentinerea acuitatii vizuale, dar protejeaza ochiul de degenerescenta maculara, de cataracta si glaucom.
Beneficiile spirulinei in curele de slabire
Spirulina accelereaza usor metabolsimul si creste arderile grasimilor in organism. Este indicata in curele de slabire, dar si in mentinerea siluetei.
Beneficiile spirulinei in frumusete
In frumusete spirulina este folosita in tratamente corporale, dar si tratamente pentru ten. Are proprietati hranitoare si hidratante, detoxifiind pielea, ameliorand acneea si reducand ridurile. Spirulina confera pielii elasticitate si un aspect catifelat. Crema din spirulina este ideala in vindecarea si protejarea pielii sensibile. Se aplica un strat subtire si se lasa sa patrunda in piele inainte de a iesi afara la frig sau in vant. Are, de asemenea, proprietati anti-aging (cu rol eficient in prevenirea imbatranirii premature a pielii) si in regenerarea tesuturilor.
Beneficiile excepționale ale algei Chlorella
Chlorella, supranumită şi “suplimentul energiei și al vitalității”, are proprietăți terapeutice de excepție, îmbunătățind starea de sănătate a organismului, în general și întărind sistemul imunitar, în special, datorită înlăturării reziduurilor și pesticidelor din organism, ingerate prin alimente. Chlorella, precum alga AFA și zeolitul, extrage din corp depunerile de mercur și alte metale grele.
Alte proprietăți terapeutice ale Chlorellei:
– luptă împotriva infecțiilor;
– scurtează perioada de vindecare a infecțiilor gripale, stopează sau încetinește evoluția
– în cazul hepatitelor virale;
– încetinește creșterea tumorilor;
– este recomandată bolnavilor de Alzheimer și Parkinson, deoarece poate reface nervii de la nivelul creierului, cât și a sistemului nervos în general;
– echilibrează ph-ul corpului uman, deoarece este alcalină;
– are un conținut bogat de betacaroten;
– scade colesterolul;
– adjuvant în chimioterapie şi radioterapie;
– este folosită cu succes în tratarea ulcerului duodenal, a gastritei, colitei, -hipertensiunii, diabetului, hipoglicemiei și astmului;
– protejează împotriva radiațiilor razelor ultraviolete;
– are un conținut mare de fibre care accelerează tranzitul intestinal, ajutând la detoxifiere și înlăturarea constipației;
– îmbunătățește puterea de concentrare;
– ajută la scăderea în greutate şi la menținerea unui corp suplu.
Chlorella, un anticancerigen redutabil
Un studiu medical recent efectuat de cercetători din Coreea de Sud a evidențiat că toate speciile medicinale de Chlorella inhibă înmulțirea celulelor maligne și, chiar mai mult decât atât, determină moartea celulelor care au suferit mutații, înainte ca ele să se înmulțească și să producă formațiuni tumorale.
În cazul pacienților diagnosticați cu cancer, Chlorella ajută la ameliorarea unor simptome precum lipsa poftei de mâncare, stările de slăbiciune şi oboseală, lipsa de tonus și de energie pentru a lupta cu boala, având inclusiv efecte antidepresive. Chlorella conține substanţe citostatice naturale, care au un rol activ în lupta organismului cu cancerul.
S-au înregistrat rezultate foarte bune în folosirea Chlorellei în cazul pacienților având:
– Cancer de sân: Chlorella ajutând în aceste cazuri la reechilibrarea hormonală şi blocând sau încetinind răspândirea cancerului în organism prin sistemul limfatic;
– Cancer de colon şi de rect: Chlorella ajută la menținerea tranzitului intestinal, stimulează dezvoltarea florei benefice din intestine;
– Cancer de piele: Chlorella se folosește în acest caz atât intern cât şi extern, pe leziunile canceroase se presară pulbere de Chlorella care are efecte antitumorale directe la nivelul pielii.
– Tumori cerebrale: tratamentul cu Chlorella îmbunătățește starea generală a pacientului, făcând mult mai eficiente celelalte terapii anti-cancer folosite contra tumorilor cerebrale.
Chlorella este un puternic detoxifiant natural, pentru că elimină din organism metalele grele, toxinele, pesticidele, iar după curele pe termen lung cu această algă, tonusul fizic şi psihic al organismului este vizibil îmbunătățit, rănile se vindecă mult mai rapid, simptomele bolilor alergice sau degenerative sunt diminuate, sunt înlăturate mirosurile corporale neplăcute, iar starea generală a sănătății este mult mai bună.
Contraindicatii
Spirulina administrata in doze mari nu are un efect nociv asupra organismului. Insa, cei care sufera de hepatita trebuie sa consume doze mici de spirulina, adica mai putin de un gram pe zi, timp de 5-7 zile. Mai apoi se poate mari doza.
Atentie! Sursa din care provine spirulina trebuie sa fie verificata in prealabil. Algele alterate sau infestate cu pesticide pot fi toxice pentru ficat.