Bauturi

Sucul de pătlagină vindecă 10 boli deodată. Dacă te doare ceva, pregătește sucul, vindecă-te repede și fii sănătos!

 

 

Sucul de pătlagină vindecă 10 boli deodată. Dacă te doare ceva, pregătește sucul, vindecă-te repede și fii sănătos!

 

Pătlagina este una dintre cele mai puternice plante medicinale, deși considerată de unii oameni doar o simplă „buruiană”. Începând cu sute de ani în urmă, pătlagina a fost folosită ca remediu și medicament natural iar motivele sunt multe.

Ne-am obișnuit să o asociem doar cu tusea, cunoscând efectul său antitusiv, însă deține un potențial curativ vast, având beneficii în multe probleme și afecțiuni legate de sănătate.

Cum se face sucul de pătlagină

Sucul de pătlagină este stors din frunze proaspete recoltate din mai până în septembrie. Pentru a obține suc acasă, frunzele se taie cu o parte din butaș, se spală bine în apă curentă rece, se lasă să se scurgă, se opăresc cu apă clocotită, se trec printr-o mașină de tocat carne și se stoarce printr-o cârpă densă.

Pe vreme caldă, sucul este vâscos, gros. În acest caz, trebuie diluat cu apă 1:1. Sucul rezultat se fierbe timp de 1-3 minute. Luați 1 lingură de 4 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă.

Suc de pătlagină pentru tuse

Pătlagina este folosită ca antiinflamator și expectorant pentru tuse convulsivă, astm, bronșită și tuberculoză pulmonară. Rețeta este următoarea: sucul pătlagină trebuie folosit 1 linguriță înainte de masă.

Suc de pătlagină pentru boli de stomac, dizenterie cronică
Constă dintr-un amestec de volume egale de suc de frunze proaspăt recoltate de pătlagină și pătrunjel. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi cu 15-20 de minute înainte de masă, diluată în 1/4 cană, cu apă, timp de 30 de zile pentru gastrită cronică, ulcer peptic al stomacului și duodenului cu aciditate normală sau scăzută a sucului gastric.

Sucul de pătlagină proaspăt recoltată în combinație cu antibiotice și preparate de sulfanilamidă este utilizat pentru dizenteria cronică.

Suc de pătlagină cu miere pentru stomac

Util pentru sângerări, diaree, ulcere gastrice și ulcere duodenale, cu aciditate normală și scăzută, balonare. Rețetă : 1-2 linguri de suc și 1 lingură de miere se diluează într-un pahar cu apă la temperatura camerei, se bea de 4 ori pe zi înainte de mese, timp de 30 de zile.

Suc de pătlagină pentru ateroscleroză și boli gastrice

Pentru aceste boli se recomandă infuzia și suc proaspăt din frunze de pătlagină. Luați 2 linguri de suc cu 1 lingură de miere de 3-4 ori pe zi înainte de masă. Sucul se diluează în 1/2 cană de apă la temperatura camerei. Tratamentul durează 30 de zile.

Suc de pătlagină pentru cancer de stomac

În medicina populară, o compresă din suc de pătlagină este utilizată pentru a trata tumorile maligne, cu cancer de stomac: adăugați 50 g zahăr la 100g suc, lăsați 2 săptămâni într-un loc întunecat. Se bea 1 lingură de 4 ori pe zi înainte de masă, timp de o lună.

Suc de pătlagină pentru toxicoză la femeile însărcinate

Se consumă suc proaspăt din frunze de pătlagină: 1 lingură de 3-4 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă.

Suc de pătlagină pentru răni

Unguent cu suc proaspăt de pătlagină
Rețeta 1:

luați 50 g suc de pătlagină, 25 g lanolină și vaselină. Totul este bine amestecat într-un mojar sau sticlă. Ungeți rănile și aplicați pansamente cu ulei.

Rețeta 2:

ca agent de vindecare a rănilor se folosește un unguent gata preparat 10% din frunze de pătlagină proaspete sau uscate pe bază de cremă ușoară de față.

Unguent din sucul de pătlagină și coada șoricelului

Puteți folosi ca unguent pentru vindecare rănilor un preparat din cantități egale de suc de pătlagină și coada șoricelului, amestecat cu lanolină sau vaselină.

Comprese pentru răni și furuncule

Sucul proaspat din frunze de patlagina contribuie la cicatrizarea ranilor si la vindecarea rapida a ranilor purulente, arsurilor, furunculozei, eczemelor, herpesului, ulceratiilor cutanate, ulceruloi varicos, intepaturilot de insecte.

Frunzele de patlagina proaspat culese, bine spalate sunt strivite pe un fund de lemn, cu sucitorul, ca sa zemuiasca putin. Se formeaza un terci care se aplica local, pe rani sau furuncule. Se pun frunzele farimitate deasupra zonei afectate si se leaga cu o bucata de panza. In scut timp se va simti o ameliorare.

 

 Sursă