Bauturi

Sucul de varza are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in peste 100 de afectiuni. Beneficiile sucului de varza

 

 

 

 

Mai stii ca pentru o rana ori o durere de stomac cautai la bunica leacurile cu varza? Nelipsita din “repertoriul” gospodinelor, ea are multe virtuti terapeutice. Iata cateva dintre ele!

Varza este singura leguma in care se gaseste vitamina B12, recunoscuta pentru faptul ca ajuta la buna functionare a sistemului nervos.

Considerata unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea deficitului de vitamina C, varza are de asemenea un continut bogat si in alte vitamine (A, B si E), dar si in minerale: clor, fier, magneziu, fosfor, potasiu, calciu, iod, mangan si sulf.

Sucul de varza are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in peste 100 de afectiuni. Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul sau de stimulare si de normalizare a digestiei si, nu in ultimul rand, prin actiunea sa anticancerigena. De asemenea, acesta este indicat in afectuni precum: gastrita, ulcer gastric si duodenal, eruptii ale pielii, probleme respiratorii precum astm, bronsita, raceala si gripa. Persoanele care transpira abundent ar trebui sa consume varza cruda de mai multe ori pe zi.

Sucul de varza poate fi consumat in amestec cu alte sucuri cum ar fi cel de morcovi sau spanac, salata verde, castraveti sau telina.

Moarea de varza nu este altceva decat zeama rezultata prin scurgerea verzei murate. Este un extract 100% natural din varza, imbogatit cu fermenti si enzime, cu principii active ale plantelor aromatice puse in muraturi, si sare.

Pansamentele cu frunze de varza ajuta in tratarea acneei, a furunculelor si afectiunilor gambei (varice, flebite, arterite). Acopera frunzele verzi cu o bucata de panza de fibra naturala (in, canepa, bumbac) si leagă-le nu prea strans in zona afectata. In cazul eczemelor uscate, frunza de varza se unge cu ulei de masline.

 

Sursa: maRaw