Remedii naturiste

Suferi de ficat gras, obosești repede? Încearcă asta și problemele tale se vor rezolva!

 

 

Suferi de ficat gras, obosești repede? Încearcă asta și problemele tale se vor rezolva!

 

Unii zic că ficatul gras este cea mai simplă boală de ficat. Alţii se văicăresc că de aici începe prăbuşirea. Adevărul? Fica­tul gras sau steatoza hepatică este boala de la care pornesc cele mai multe maladii hepatice, de la care se poate agrava situa­ţia spre hepatita cronică, spre ciroză sau spre cancerul hepatic.

Mecanismul este că se depun grăsimi în celulele ficatului şi astfel o parte din ficat nu mai lucrează corespunzător. Reducerea obe­zităţii doar cu 5% prin mişcare şi regim alimentar dă înapoi inflamaţiile din ficat. Cei cu ficat gras trebuie să mănânce foarte multe fructe, legume, vitamine. Trebuie să pună frână dulciurilor concentrate. Cei cu steatoză hepatică vor elimina carnea de porc, de gâscă, de raţă, untul, smân­tâna, untura. Sunt permise unele uleiuri ­- de floarea-soarelui şi de măsline ­-, suplimen­tele cu vitamine. Dar sunt de înlăturat suplimentele alimentare cu fier, căci fierul accentuează stresul oxidativ vinovat de creşterea transaminazelor.

Trebuie să se facă mişcare, să se meargă pe jos o jumă­tate de oră pe zi sau şi mai bine o oră. De asemenea, trebuie să fie tratate bolile din sindromul metabolic X, şi anume diabetul, hipertensiunea, prea marile concentraţii de grăsimi în sânge, obezitatea. Bolnavii de ficat gras trebuie să recurgă şi la medi­camente doar când transaminazele în sânge sunt foarte mari. Se apelează la medicamente care să reducă încărcarea grasă a ficatului şi stresul oxidativ. Medi­ca­mentul orlistat inhibă o enzimă care asigură digestia grăsimilor, aşa că fără această enzimă grăsimile nu se absorb şi sunt eliminate. Se recomandă şi medicamente care scad pofta de mâncare. Bolna­vii de ficat gras trebuie să se trateze cu antioxidanţi precum vitamina E, cu beta­ină, glutation perioade mai lungi, sub formă de tablete. Mai trebuie şi medicamente împotriva rezistenţei la insulină.

Ficatul nu doare ,iar durerile resimtite de unele persoane se produc pentru ca ficatul se mareste si apasa pe tesuturile ce-l inconjoara.

Pentru cei care nu vor sa renunte la mancarea de tip fast food, la sucurile carbogazoase dar si pentru cei care doresc totusi „sa impace si capra si varza”, va recomand urmatoarele remedii:

POLENUL(granule) – este foarte benefic in afectiunile hepatice. Polenul poseda o mare calitate de refacere a structurii hepatice. Este recomandat in starile de suprasolicitare fizica sau psihica. Doza zilnica este de 30 de grame ,distribuita egal in 3 reprize a cate 10 grame, dupa fiecare masa principala.Cura se poate tine 3 luni cu o pauza de alte 3 luni ,dupa cere se poate relua iar alte 3 luni .Este indicat studentilor in perioadele de examene ,persoanelor care au o munca intensa atat fizica cat si psihica.

PASTURA – care impreuna cu propolisul sunt foarte bune dezinfectante si protectoare ale celulei hepatice cu un efect benefic si asupra celulelor nervoase, propolisul fiind un excelent stimulator si adjuvant pentru intarirea sistemului imunitar.

PAPADIA – O planta foarte benefica dar ignorata de multi si botezata cu unele denumiri total nemeritate avand in vedere beneficiile pe care le are asupra organismului uman. De la papadie ,se utilizeaza tot! Frunze ,flori ,radacina….Frunzele ,se folosesc la salate, florile se pot folosi in ceai. Clocotim 250 de ml de apa (o cana de apa) pe care o turnam peste 2 lingurite de planta si tinem la infuzat 10-15 minute. Se beau cate 2-3 cani pe zi .Este diuretic, tonic amar ( nu foarte intens).

Tot din florile de papadie se poate face un sirop (de preferat cu miere astfel se amplifica proprietatile). Se culeg 2 kg de flori, se spala ,se scurg bine de apa si se pun la fert cu 2 litri de apa. Se fierbe pana scade la 1 litru de apa ,se scot florile ,se storc prin tifon sau sita de plastic, nu metalica. .Lichidul obtinut se pune in cantitati egale in borcane de 800 de ml dar fara a fi umplute. Umpleti doar o jumatate de borcan ,restul completand cu miere naturala de la producatori. Amestecati bine si apoi inchideti ermetic si pastrati la frigider sau undeva la rece.

Imagini pentru fatty liver

Sursa

Sursa