Aperitive si Gustari

Sunt atât de buni încât îi poți mânca și simpli, sau ca pe o gustare rece- dovlecei pane!

 

 

Sunt atât de buni încât îi poți mânca și simpli, sau ca pe o gustare rece- dovlecei pane!

 

Merită să încerci și tu acești minunați deovlecei pane în crustă picantă, gustul lor te vor surprinde plăcut! Sunt delicioși atât calzi, cât și reci. Crusta este foarte puhavă și delicioasă, iar împreună cu feliile de dovlecei fac acest aperitiv nemaipomenit de gustos. În doar 25 de minute, ai un prânz perfect pentru toată familia.

Ingrediente:

1 bucată Dovlecel
1 bucată Ou
4 linguri Făină
4 linguri Lapte bătut/Chefir/Iaurt
2 linguri Sos de soia
1 linguriță Sare
1 linguriță Zahăr
0,5 linguriță Bicarbonat de sodiu
3 linguri Ulei rafinat

Mod de preparare:

  1. Într-un bol amestecați chefirul cu bicarbonatul de sodiu, apoi adăugați făina, sosul de soia, zahărul, sarea, oul și amestecați bine cu un tel.
  2. Spălați dovlecelul și îl tăiați felii de circa 0.5 cm grosime. Treceți fiecare felie de dovlecel prin compoziția de aluat și puneți feliile la prăjit în ulei încins.
  3. Lasă-le până se rumenesc pe ambele părți. Scoateți feliile de dovlecei și le puneți pe un platou, pentru a elimina surplusul de ulei din dovlecei, îi lăsați pe un prosop de hârtie, timp de vreo 5 minute.
  4. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!