Sunt pufoase, crocante, frumos aurii și cu umplutură de Nutella, sunt deliciul dulce perfect pentru orice ocazie
Ingrediente:
Aluat:
100 ml apă
20 g zahăr
4 g drojdie instant
1 ou
280 g făină simplă
1/4 lingurita sare
30 g unt
Umplutura:
ciocolată/nutella – după gust
Mod de preparare:
1. Turnați apă într-un bol, adăugați zahărul și drojdia instant – amestecați, apoi bateți ouăle, adăugați făina și sarea – amestecați bine și faceți un aluat.
2. Apoi modelați-l într-un cerc mai mare și puneți puțin unt topit în centru – înveliți-l în aluat și întindeți-l cu mâinile timp de 10 minute pentru ca untul să fie bine absorbit în aluat.3. Se modelează o minge mare, se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească 15-20 de minute.4. Asezati apoi aluatul pe o suprafata curata, stropiti-l cu putina faina si intindeti-l intr-un dreptunghi mare de 43 x 26 cm. Modelați-o în triunghiuri și rulați-o într-o rolă.5. Asezati-le pe o tava de copt tapetata cu foaie de copt, acoperiti cu un prosop, apoi lasati-le sa se odihneasca 30 de minute si vor fi frumos pufoase.6. Apoi puneți-le într-o oală/tigaie cu ulei încins – prăjiți-le pe fiecare parte până devin aurii și crocante.7. După prăjire, puneți-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul și faceți o gaură în lateralul ruloului și umpleți cu ciocolată/nutella.