Cea mai populară salată pentru sarbatori din Rusia.
După cum știți deja, oaspeții merg la masa de sarbatori nu numai pentru a vorbi cu prietenii, fiecare dintre ei, acasă sau ca musafir, are dorința de a încerca cea mai populară salată.
Toată lumea știe că salatele trebuie să fie pe masa de sărbătoare, pentru că creează o atmosferă specială de sărbători. Iar pregătirea lor nu durează mult.
Ingrediente:
- apă – 100 ml.
- gelatină – 1 lingură.
- maioneză – 250 gr.
- cartofi fierti – 5 buc.
- ouă fierte – 5 buc.
- peste sarat (pastrav, somon, somon roz) – 250 gr.
- brânză sau cașcaval- 100 gr.
- ceapa verde – 1 legătură
- pentru decor caviar roșu, mărar
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri și le dăm prin răzătoarea mică, punându-le în boluri diferite.
Dăm cașcavalul prin răzătoarea mică.
Tăiem peștele sărat în cubulețe, tocăm mărunt ceapa verde și dăm cartofii fierți prin răzătoarea mare.
Apoi adăugați soluția de gelatină caldă cu250 g de maioneză și amestecați.
Separat, amestecăm gălbenușurile cu branza sau cașcavalul ras și cu 4 linguri de maioneză cu gelatină.
Punem intr-o tavă de chec o folie alimentară și uniformizăm compoziția care are gălbenușuri în ea. Peste stratul de gălbenușuri punem ceapa verde pe care o acoperim cu un pic de maioneză cu gelatină.
Peste stratul de maioneză punem albușurile, peste care punem peștele. Acoperim peștele cu un pic de maioneză cu gelatină. Urmează stratul de cartofi pe care îl presăm bine cu furculița.
Înfășurați tava cu folie de plastic și lăsați-o la frigider pentru 2 ore pentru a se fixa salata.
Apoi, desfaceți folia, puneti deasupra un platou de servire și întoarceți-l cu atenție.
Îndepărtați folia cu grijă.
Uite ce frumos arată deja!
Decorați cu crenguțe de mărar sub formă de trei cuiburi. Pune caviar roșu în fiecare cuib. A devenit foarte frumos și decorat ca de Anul Nou.