Pizza si Paste

Tagliatele delicioase cu sos alb

 

 

 

 

Tagliatelele cu sos de smantana si vin sunt unele dintre preferatele noastre.

Un piept de pui, o ceapa, un ardei gras, un dovlecel, 200ml smantana, unu-doi catei de usturoi, 100-150ml vin alb, sare, piper, oregano, busuioc, cateva linguri de ulei.

Pietul de pui taiat cubulete, sarat piperat, in zare sunt tagliatelele puse la zvantat.

Le-am pus intr-o tigaie in putin ulei, le-am lasat pana s-au „sigilat” adica si-au schimbat culoarea pe toate partile, s-au prajit foarte putin, am pus usturoiul tocat marunt, ceapa taiata  julien si ardeiul fasii. sarea si piperul le-am pus de la inceput Le-am lasat cateva minute si apoi am pus vinul (al meu era inghetat, asa pastrez cantitatile  mici de vin care raman in sticla).

Dovlecelul l-am taiat rondele subiri si l-am pus intr-o tigaie antiaderenta pentru cateva minute.

Carnea am lasat-o pe foc pana s-a patruns bine si apoi am pus dovlecelul si smantana.

Am lasat smantana numai pana s-a infierbantat. Am pus cateva frunze de busuioc.

Si asta e toata filosofia. Pastele fierte in apa cu un pic de sare.

Apoi am scos pastele, le-am pus peste sos si asta e.

Delicioase.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Un elefant, se legana