Învaţă şi tu să prepari o tartă delicioasă şi foarte uşor de gătit! Nu necesită coacere!
Ingrediente:
Pentru blat
• 100 g unt moale
• 300 g biscuiţi digestivi
Pentru cremă
• 100 g zahăr
• 100 g unt
• 400 ml lapte condensat
Pentru decor
• 3 bucăţi banane
• 200 ml frişcă lichidă
• 100 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
1. Pisează biscuiţii digestivi şi amestecă-i cu 100 grame de unt. Presează amestecul într-o formă de tartă. Dă la rece pentru cel puţin 30 de minute.
2. Amestecă laptele condensat cu zahăr brun (gustă laptele înainte, dacă ţi se pare foarte dulce, pune mai puţin zahăr) şi restul de unt. Amestecă mereu, până când lichidul fierbe şi devine o cremă de caramel gustoasă.
3. Toarnă crema de caramel peste blatul de biscuiţi şi dă la rece. Taie bananele felii groase şi pune fructele peste crema de caramel. Bate nişte frişcă şi pune deasupra feliilor de banane cu o lingură, astfel încât tarta să aibă zulufi.
4. Rade ciocolată peste frişcă şi serveşte rece.
Pofta buna!
Sursa: Ziarul de Vrancea