Ingrediente:
PENTRU ALUAT:
-
-
- 30 gr cacao
- 60 gr unt, la temperatura camerei
- 1 plic zahar vanilat
- 120 gr faina
- 25 gr zahar
- 1 galbenus
- 1-2 linguri apa rece
-
PENTRU UMPLUTURA:
-
-
- 250ml frisca lichida
- 250 gr ciocolata neagra
-
PENTRU SOSUL CARAMEL:
-
- 250 gr zahar pudra
- 25 gr unt
- 150 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare:
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 25 minute
Timp de coacere 20 minute
- Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, se aduna apoi aluatul intr-o bila si se pune la frigider pentru 10 minute. Apoi, se scoate, se intinde si se pune in tava de copt, intepand din loc in loc cu furculita. Se coace aluatul 12 minute, la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.
- Pentru umplutura, se rupe ciocolata si apoi se toarna peste ea frisca lichida fiarta. Se amesteca pentru a se topi, apoi se toarna amestecul in forma de tarta coapte, si se lasa 50 de minute sa se raceasca la temperatuira camerei.
- Pentru sosul caramel, se topeste zaharul si, cand devine de culoarea chihlimbarului, se pun untul si frisca care se toarna apoi peste tarta. Se lasa tarta sa se intareasca, apoi se poate portiona si servi.
Pofta buna!
Sursa: Retetadeazi.ro