Un deliciu pe care poti sa il mananci in orice moment al zilei
Ingrediente:
Pentru aluat:
350 g faina,
1 plic drojdie uscata,
200 ml lapte caldut,
sare, 3 linguri ulei.
Pentru umplutura:
2 oua,
1 albus,
250 ml smantana,
1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz),
200 g sunca,
100 g cascaval.
Pentru uns deasupra:
1 galbenus.
Mod de preparare:
Pentru aluat:
cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini.
Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute. 2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina, il rulam pe sucitor si il asezam in tava. Intepam cu furculita din loc in loc, ca in imagine, inclusiv marginile si turnam umplutura.
Pentru umplutura:
mixam ouale cu albusul, si cu sarea si amestecam cu smantana; taiem cubulete sunca presata si cascavalul (sau il dam pe razatoare), busuiocul spalat si taiat si amestecam bine; turnam peste aluatul din tava. Marginile le tragem peste umplutura; ce a ramas din aluat il intindem si pe el cu sucitorul, taiem fasii lungi si le asezam deasupra.
Ungem deasupra aluatul cu galbenusul de ou, cu ajutorul unei pensule. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca, taiem si servim langa o salata de rosii de exemplu.
Pofta buna!