lngrediente (1 tavă):
Pentru aluat
250 g făină
2 gălbenuşuri
1 ou
100 g unt
50 g zahăr pudră
1 praf de sare
1 pliculeţ zahăr vanilat
1-2 linguri lapte
Pentru crema de vanilie
3 gălbenuşuri
120 g zahăr pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat
250 ml lapte
2 foi gelatină
250 ml frişcă
250 g vişine fără sâmburi
Mod de preparare:
Încingi cuptorul. Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, oul, sarea, zahărul vanilat şi laptele. La final, pui făina şi amesteci până la omogenizare. Înfăşori aluatul în folie şi îl dai la frigider 30 de minute ca să se întărească.
Între timp, prepari crema de vanilie. Amesteci într-un bol gălbenuşurile, zahărul şi vanilia, aproximativ 5 minute. Torni laptele şi amesteci încontinuu, pe baie de aburi, până se îngroaşă compoziţia. O iei de pe foc, amestecând până se mai răceşte. Apoi adaugi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi frişca bătută şi încorporezi bine totul.
După ce s-a răcit crema, întinzi o foaie de aluat groasă de 0,5 cm şi o aşezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Înţepi aluatul din loc în loc, torni crema de vanilie, pui vișinele şi dai la cuptorul încins, 40-45 de minute, până se rumeneşte tarta.
Pofta buna!
Sursa: prajituri